Vynikajúca torta plná jemného smotanovo-jogurtového krému a a ovocia. Nemusíte ani zapínať rúru, pripravíte ju rýchlo, bez pečenia!
Potrebujeme:
600 ml kyslej smotany 16%
400 g bieleho jogurtu – ideálne hustejšieho
50 g vanilkového cukru (na sladenie môžete použiť aj med, alebo iné sladidlo)
36 ks dlhých piškót
700 g broskýň z konzervy
500 g ananásu z konzervy
2 pomaranče
3 kivi
15 g želatíny v prášku
Postup:
Konzervované ovocie nakrájame a zmiešame s nakrájaným čerstvým ovocím (trochu ovocia si odložíme na zdobenie). Želatínu necháme napučať v kompótovej šťave (z broskýň alebo ananásu) a potom zahrievaním rozpustíme.
Pripravíme si pozdĺžnu formu a vyložíme ju fóliou. Na dno uložíme kúsky ovocia, ktoré môžeme vyrezať alebo naaranžovať ako ozdobu torty.
Pozdĺžne po bokoch formy uložíme dlhé piškóty. Smotanu zmiešame s jogurtom a primiešame rozpustenú želatínu. 1/3 krému navrstvíme na ovocie, pokryjeme vrstvou piškót, krémom, piškótami a nakoniec aj poslednou vrstvou krému.
Forma by mala byť plná až po okraj (použitá forma má rozmery 11/15/30 cm)
Formu vložíme do chladničky vychladnúť a poriadne stuhnúť (3-5 hodín). Potom na plechu obrátime a opatrne vyklopíme z formy.
Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: retetemerisor