Top smotanová torta s ovocím: Stačí vyklopiť z formy a fantastický dezert je na svete!

Vynikajúca torta plná jemného smotanovo-jogurtového krému a a ovocia. Nemusíte ani zapínať rúru, pripravíte ju rýchlo, bez pečenia!

Vynikajúca torta plná jemného smotanovo-jogurtového krému a a ovocia. Nemusíte ani zapínať rúru, pripravíte ju rýchlo, bez pečenia!

Potrebujeme:

600 ml kyslej smotany 16%

400 g bieleho jogurtu – ideálne hustejšieho

50 g vanilkového cukru (na sladenie môžete použiť aj med, alebo iné sladidlo)

36 ks dlhých piškót

700 g broskýň z konzervy

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

500 g ananásu z konzervy

2 pomaranče

3 kivi

15 g želatíny v prášku

Postup:

Konzervované ovocie nakrájame a zmiešame s nakrájaným čerstvým ovocím (trochu ovocia si odložíme na zdobenie). Želatínu necháme napučať v kompótovej šťave (z broskýň alebo ananásu) a potom zahrievaním rozpustíme.

Pripravíme si pozdĺžnu formu a vyložíme ju fóliou. Na dno uložíme kúsky ovocia, ktoré môžeme vyrezať alebo naaranžovať ako ozdobu torty.

Pozdĺžne po bokoch formy uložíme dlhé piškóty. Smotanu zmiešame s jogurtom a primiešame rozpustenú želatínu. 1/3 krému navrstvíme na ovocie, pokryjeme vrstvou piškót, krémom, piškótami a nakoniec aj poslednou vrstvou krému.

Forma by mala byť plná až po okraj (použitá forma má rozmery 11/15/30 cm)

Formu vložíme do chladničky vychladnúť a poriadne stuhnúť (3-5 hodín). Potom na plechu obrátime a opatrne vyklopíme z formy.

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: retetemerisor