TOP recept na kuracie stehienka: Tá kombinácia chutí vás dostane!

Kuracie stehienka má rád skoro každý. Keď sa u nás pieklo kurča, tak o stehienka bola vždy bitka :) A tieto s medovo horčicovou omáčkou sú bezkonkurenčné!

Kuracie stehienka má rád skoro každý.

Keď sa u nás pieklo kurča, tak o stehienka bola vždy bitka :)

A tieto s medovo horčicovou omáčkou sú bezkonkurenčné!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

6 kuracích stehien (môžete použiť vrchné, spodné aj celé stehienka)

korenie podľa chuti:

soľ

mleté čierne korenie

tymian, červená paprika…

3-4 strúčiky cesnaku

1 veľká cibuľa

2 PL medu

1 PL horčice

olej

Voliteľné:

Zemiaky

Postup:

 

 

Ako prvé si pripravte marinádu:

Pripravíte ju z horčice, medu a prelisovaného cesnaku.

Nechajte ju prejsť chuťami v chladničke asi 2 hodiny.

Stehná si umyte, osušte.

Jemne natrite olejom.

Osoľte a posypte koreninami podľa chuti.

 

 

Potom si nakrájajte cibuľu na krúžky.

Môžete pokojne pridať aj zemiaky a máte komplet jedlo aj s prílohou.

Vložte do vymasteného pekáča.

Na ňu poukladajte stehienka.

 

 

Zakryte alobalom, alebo pečte v  mise a zakryte vekom.

Pečte približne hodinu pri 200 stupňoch.

 

 

Keď je mäso takmer hotové, odstráňte alobal a potrite stehienka medovo horčicovou marinádou.

Pečte ďalších 10-15 minút.

Všetci sa budú zalizovať :)

Dobrú chuť!

Zdroj: receptneked.hu
Foto: pixabay
Foto: pexels