Perfektné pohostenie, ktoré chutí výborne teplé aj studené. Zo slávnostného stola zmizne ako prvé!
Potrebujeme:
Slaninu nakrájanú na tenké dlhé plátky (cca 10 kusov)
800 g kuracích prś nakrájaných na plátky
250 g syra nastrúhaného
4 vajcia
3 lyžice múky
700 g mletého mäsa
2 strúčiky cesnaku pretlačené
1 krajec chleba namočený do mlieka
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Formu na pečenie srnčí chrbát vyložíme plátkami slaniny tak, aby konce prečnievali von z formy.
Pripravíme si tri misky, v jednej je múka, v druhej vajce spolu so syrom a v tretej syr. V samostatnej miske si zmiešame zmes mletého mäsa, vajíčok (2 ks.), cesnaku a namočeného pečiva – ochutíme soľou a korením. Kuracie rezne si naklepeme pod fóliou a osolíme a okoreníme. Rezne obalíme v múke a potom vo vajíčku a syre, uložíme do formy na slaninu, konce môžu tiež pokojne trčať von z formy, neskôr ich zložíme. Na mäso navrstvíme mleté mäso a potom konce rezňov preložíme cez mäso a cez rezne preložíme cez rezne. Prikryjeme fóliou a pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 90 minút. Asi 30-40 minút pred koncom pečenia odkryjeme alobal a necháme zapiecť dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)