Top mäsová roláda – 3 druhy mäsa a syr: Keď raz skúsite, iné slané rolády už robiť nebudete!

Perfektné pohostenie, ktoré chutí výborne teplé aj studené. Zo slávnostného stola zmizne ako prvé!

Perfektné pohostenie, ktoré chutí výborne teplé aj studené. Zo slávnostného stola zmizne ako prvé!

Potrebujeme:

Slaninu nakrájanú na tenké dlhé plátky (cca 10 kusov)

800 g kuracích prś nakrájaných na plátky

250 g syra nastrúhaného

4 vajcia

3 lyžice múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

700 g mletého mäsa

2 strúčiky cesnaku pretlačené

1 krajec chleba namočený do mlieka

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Formu na pečenie srnčí chrbát vyložíme plátkami slaniny tak, aby konce prečnievali von z formy.

Pripravíme si tri misky, v jednej je múka, v druhej vajce spolu so syrom a v tretej syr. V samostatnej miske si zmiešame zmes mletého mäsa, vajíčok (2 ks.), cesnaku a namočeného pečiva – ochutíme soľou a korením. Kuracie rezne si naklepeme pod fóliou a osolíme a okoreníme. Rezne obalíme v múke a potom vo vajíčku a syre, uložíme do formy na slaninu, konce môžu tiež pokojne trčať von z formy, neskôr ich zložíme. Na mäso navrstvíme mleté mäso a potom konce rezňov preložíme cez mäso a cez rezne preložíme cez rezne.  Prikryjeme fóliou a pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 90 minút. Asi 30-40 minút pred koncom pečenia odkryjeme alobal a necháme zapiecť dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)