plny-hrniec_transparent_negativ.png

Keď budete mať doma jahody toto skúste – top letný dezert: Treba len 30 minút, 300 g jahôd a 100 g sušienok!

Jahodový dezert

Potrebujeme:

  • 300 g jahôd
  • 100 g sušienok (alebo piškót)
  • 400 g prírodného jogurtu bez prísad
  • 1,5 – 2 tabuľky bielej čokolády
  • 10 g želatíny v prášku
  • 50 ml vody

Postup:

Želatínové vrecko (10 g) zalejeme studenou vodou, dôkladne premiešame a necháme bobtnať po dobu uvedenú na obale.jahodový koláč bez pečenia

Umyte jahody a nakrájame na tenké plátky. Hlbokú miska s oválnym dnom pokryjeme kuchynskou fóliou. Plátky jahôd navrstvíme do jednej vrstvy na dno a na boky misy a zatiaľ odložíme bokom.
jahodový tortu s bielou čokoládovou penou

Na krém rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli a zmiešame s jogurtom. Ak krém nie je dostatočne sladký, pridajte k nemu cukor.
jahodový koláč na pečenie

Roztopenú želatínu rozpustite v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli. Ale v žiadnom prípade nevarte. Pridajte rozpustenú želatínu do krém a dôkladne premiešajte. Hotovo!
jahodový domáci koláč

Vezmite misku s jahodami, nalejte trochu smotany na dno a potom položte vrstvu sušienok. Ďalšia vrstva je opäť z krému, ďalšia z jahôd a opäť sušienky.
tortu s jahodami a čokoládou

Pripravený dezert dajte do chladničky aspoň na 3 hodiny, môžete celú noc. Keď dezert stuhne, obráťte misku hore dnom a dezert vyklopte.

Najlepšie recepty na dnes