Jahodový dezert
Potrebujeme:
- 300 g jahôd
- 100 g sušienok (alebo piškót)
- 400 g prírodného jogurtu bez prísad
- 1,5 – 2 tabuľky bielej čokolády
- 10 g želatíny v prášku
- 50 ml vody
Postup:
Želatínové vrecko (10 g) zalejeme studenou vodou, dôkladne premiešame a necháme bobtnať po dobu uvedenú na obale.
Umyte jahody a nakrájame na tenké plátky. Hlbokú miska s oválnym dnom pokryjeme kuchynskou fóliou. Plátky jahôd navrstvíme do jednej vrstvy na dno a na boky misy a zatiaľ odložíme bokom.
Na krém rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli a zmiešame s jogurtom. Ak krém nie je dostatočne sladký, pridajte k nemu cukor.
Roztopenú želatínu rozpustite v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli. Ale v žiadnom prípade nevarte. Pridajte rozpustenú želatínu do krém a dôkladne premiešajte. Hotovo!
Vezmite misku s jahodami, nalejte trochu smotany na dno a potom položte vrstvu sušienok. Ďalšia vrstva je opäť z krému, ďalšia z jahôd a opäť sušienky.
Pripravený dezert dajte do chladničky aspoň na 3 hodiny, môžete celú noc. Keď dezert stuhne, obráťte misku hore dnom a dezert vyklopte.