Domáci jahodový džem s banánmi: Deti ho milujú na chlebíku, aj na palacinkách a potrebujete len 3 zložky!

Jahodový džem je pochúťka, ktorá sa asi mnohým z nás spája s detstvom – s palacinkami od maminky, buchtami od babičky alebo len tak na chlebíku.

Ak ho pripravujete aj vy pre svoje deti, vyskúšajte tento recept inšpirovaný receptom z youtube a pridajte doňho banány.

Ich sladká chuť vám umožní znížiť dávku cukru a chuť, aj vôňa sa zachovajú!

Potrebujeme:

1 kg čerstvých jahôd

3 veľké zrelé banány

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

500 g cukru

voliteľné:

1 PL citrónovej šťavy

Postup:

Jahody pretriedime, umyjeme pod tečúcou vodou, odstopkujeme a posypeme cukrom.

Ak sú niektoré príliš veľké, prekrojíme ich na polovicu.

Takto pocukrované ich necháme stáť asi 4 – 7 hodín, aby pustili šťavu. 

Banány si ošúpeme, nakrájame na kolieska a môžeme ich rozpučiť vidličkou alebo nechať celé kolieska.

Pridáme k jahodám a premiešame.

Hrniec s jahodami a banánmi dáme na sporák a varíme 15 – 20 minút za stáleho miešania.

Penu priebežne odoberáme.

TIP: Môžeme pridať trochu citrónovej šťavy a povaríme ešte 10 minút.

Hotový džem nalejeme do suchých a sterilizovaných nádob, uzavrieme viečkom a otočíme poháre hore dnom.

Zabalíme ich do deky alebo teplej prikrývky a necháme postupne chladnúť.

Džem skladujeme na tmavom a chladnom mieste.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár