plny-hrniec_transparent_negativ.png

Top horčicová marináda na minútkovú prípravu mäska!

Ak chystáte mäsko na minútkovú úpravu, odporúčame vám túto skvelú marinádu. Je celkom jednoduchá na prípravu a mäsko skvele ochutí. Mäso môžete nechať marinovať podľa toho, koľko máte času – pár minút. Hodinu alebo cez noc. Samozrejme, čím dlhšie necháte marinovať, tým bude mäsko chutnejšie.

Potrebujeme:

4 plátky bravčového mäsa (krkovička, karé,stehno…)

4 lyžice olivového oleja

2 strúčiky pretlačeného cesnaku

1 lyžicu horčice

1 lyžičku sladkej papriky

Biele mleté korenie

1 lyžičku soli

Postup:

Zmiešame všetky prísady na marinádu a zmiešame s mäskom. Necháme marinovať aspoň 15 minút, ideálne však dlhšie, pokojne aj cez noc.

Na panvici najskôr opražíme 4 plátky slaninky, potom vyberieme a pridáme mäso. Opražíme sprudka – 4 až 6 minút z každej strany. Na mäsku by sa mala vytvoriť chrumkavá kôrka.

Podávame s prílohou podľa chuti, marináda je však výborná aj na grilovanie či pečenie mäsa.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes