Výborný tip ako zužitkovať jahody počas sezóny. Pripravte z nich osviežujúci nepečený dezert, ktorý zachutí každému. Dokonca, môžete vyskúšať aj super-zdravú verziou, ak namiesto cukru použijete med, alebo stéviu.
Potrebujeme:
500 g jemného tvarohu
2 lyžice masla – zmäknutého
1 lyžičku vanilkovej arómy
2-3 lyžice medu (alebo podľa chuti)
100 g hustého bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
1 bal. želatínového stužovača za studena
200 g jahôd
Na jahodovú vrstvu:
300 g jahôd
1 bal. jahodovej želatíny
250 ml studenej vody
Postup:
Pripravíme si formu (napríklad bábovkvú), ktorú vyložíme fóliou. V miske zmiešame tvaroh, med, jogurt, arómu a maslo. Do zmesi nakoniec vmiešame aj želatínový stužovač, ktorý sme si pripravili podľa návodu – zmiešame s vodou a potom dobre rozmiešame v kréme. Hmotu navrstvíme na dno formy a uložíme na ňu jahody, ktoré jemne vtlačíme do krému.
Vložíme do chladničky vychladiť.
Jahodovú želatínu necháme napučať vo vode a zahrievaním rozpustíme. Zvyšné jahody rozmixujeme a do hmoty vmiešame želatínu. Navrstvíme na tvarohovú hmotu a necháme v chladničke niekoľko hodín, ideálne celú noc.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: moniamieszaigotuje