plny-hrniec_transparent_negativ.png

Top dezert z jahôd a tvarohu: Bez cukru a ešte lepší, ako zmrzlina – číslo 1 jahodovej sezóny!

Výborný tip ako zužitkovať jahody počas sezóny. Pripravte z nich osviežujúci nepečený dezert, ktorý zachutí každému. Dokonca, môžete vyskúšať aj super-zdravú verziou, ak namiesto cukru použijete med, alebo stéviu.

Výborný tip ako zužitkovať jahody počas sezóny. Pripravte z nich osviežujúci nepečený dezert, ktorý zachutí každému. Dokonca, môžete vyskúšať aj super-zdravú verziou, ak namiesto cukru použijete med, alebo stéviu.

Potrebujeme:

500 g jemného tvarohu

2 lyžice masla – zmäknutého

1 lyžičku vanilkovej arómy

2-3 lyžice medu (alebo podľa chuti)

100 g hustého bieleho jogurtu alebo kyslej smotany

1 bal. želatínového stužovača za studena

200 g jahôd

Na jahodovú vrstvu:

300 g jahôd

1 bal. jahodovej želatíny

250 ml studenej vody

Postup:

Pripravíme si formu (napríklad bábovkvú), ktorú vyložíme fóliou.  V miske zmiešame tvaroh, med, jogurt, arómu a maslo. Do zmesi nakoniec vmiešame aj želatínový stužovač, ktorý sme si pripravili podľa návodu  – zmiešame s vodou a potom dobre rozmiešame v kréme. Hmotu navrstvíme na dno formy a uložíme na ňu jahody, ktoré jemne vtlačíme do krému.

Vložíme do chladničky vychladiť.

Jahodovú želatínu necháme napučať vo vode a zahrievaním rozpustíme. Zvyšné jahody rozmixujeme a do hmoty vmiešame želatínu. Navrstvíme na tvarohovú hmotu a necháme v chladničke niekoľko hodín, ideálne celú noc.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: moniamieszaigotuje

Najlepšie recepty na dnes