Po tomto životabudiči rastú uhorky ako divé: A nestojí to ani cent!

Približne pred rokom nám do redakcie portálu To je nápad! poslala tip čitateľka Zuzana, ktorá sa pochválila svojou jedinečnou technikou, ktorú používa pri pestovaní uhoriek. Vyskúšali sme ju a boli sme skutočne prekvapení, ako skvelo funguje. Na Marka – do zeme uhorka, tak znie známe príslovie, ktoré dáva tušiť, že sa blíži čas sadenia uhoriek. A preto sme sa rozhodli včas sa s vami podeliť o tento skvelý pestovateľský tip, ktorý je zároveň skvelou príležitosťou, ako využiť zvyšky chlebíka a premeniť ho na bohatú úrodu uhoriek.

Ak chcete naozaj dobrú úrodu uhoriek, je potrebné dopriať im poriadnu výživu. A v tom vám môže pomôcť stará známa činnosť – kvasenie.

Naplňte vedierko do 2/3 chlebovými kôrkami a zalejte vodou. Namočené kôrky niečím zaťažte, v opačnom prípade budú plávať, keď chlieb začne kysnúť. Umiestnite vedro na teplé miesto na dobu jedného týždňa. Výsledná konzistencia sa riedi vodou v pomere 1:3 a použije sa ako hnojivo, ktorým zalejeme čerstvo zasadené uhorky. Zalievame od začiatku kvitnutia až kým plody nie sú veľké.