Točený palacinkáč: Vyskúšajte fantastický koláč z palaciniek zapečených s tvarohom a smotanovou polevou!

7

Skvelý tip, ako si vychutnať palacinky trochu inak, ako ste zvyknutí. Pripravte si ich ako vynikajúci koláč s lahodnou tvarohovou náplňou a smotanovou polevou.

Potrebujeme:

Na 10-12 palaciniek:

350 ml polotučného mlieka

2 vajcia

1. bal vanilkového cukru

1 šálku minerálnej vody (200 – 250 ml)

350 g hladkej múky

60 g kryštálového cukru

3 lyžice rastlinného oleja

½ lyžičky prášku do pečiva

Náplň:

600 g hrudkovitého tvaru s nižším obsahom tuku

1 vajce

2 lyžice medu (prípadne podľa chuti/môžeme nahradiť cukrom)

Hrsť hrozienok

1 lyžičku strúhanej citrónovej kôry

Na vrch:

3 vajcia

1 lyžicu medu

80 g kyslej smotany

1 lyžičku vanilkovej arómy (príp. 1 bal. vanilkového cukru)

Formu s priemerom 26 cm

Postup:

Vajcia vymiešma s cukrom a postupne primiešavame múku. Pomaly pridávame do zmesi mlieko a nakoniec aj minerálku. Metličkou vymiešame tak, aby v zmesi neboli hrudky.

Cesto odložíme bokom a necháme stáť približne 20-30 minút. Potom pridáme prášok do pečiva, vanilkový cukor a olej. Z cesta pečieme na panvici jednotlivé palacinky (nie je nutné vyprážať na oleji, keďže sme olej pridali do cesta). Palacinky by nemali príliš tenké,a by sa s nimi dalo pracovať a netrhali sa.

Pripravíme si náplň. Tvaroh vymiešame metličkou alebo šľahačom s ostatnými prísadami a touto zmesou plníme palacinky. Zmes môžeme naniesť do stredu každej palacinky alebo navrstviť na celý povrch a spájať vždy 3 palacinky dohromady. Metóda je len na vás.

911dfd02f0aea0df7adb24937e750a87_view_l

%d0%b1linnyj-pirog3

Formu na pečenie vymastíme maslom a ukladáme do nej palacinky tak, že vytvárame tvar slimáka.

2c5fa1ae99f7fc93790eb1bbbf5cd315_view_l

%d0%b1linnyj-pirog5

Na takto vyplnenú formu navrstvíme smotanu zmiešame s vajíčkami, medom a vanilkou. Pečieme pri teplote 190 stupňov 30 minút.

%d0%b1linnyj-pirog

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: recipesdays

Témy:


Pridajte svoj komentár