Fantastický domáci točený chlieb, aký ste ešte nejedli.
Netradičná pochúťka so syrovo-petržlenovou náplňou.
Netypický mimoriadne chutný domáci chlieb podľa receptu z youtube kanála Einfache Rezepte.
Potrebujeme:
20 g čerstvého droždia
2 +2 PL hladkej múky
200 ml mlieka
200 ml vody
1 ČL soli
1 ČL kryštálového cukru
180 g kyslá smotana
60 ml rastlinného oleja
850 g hladkej múky
120 g masla
200 g syra (napr. feta)
petržlenovú vňať
Postup:
Do misky pridáme droždie, teplé mlieko, múku, cukor.
Metličkou vymiešame.
Misku prekryjeme utierkou a necháme 10 minút kysnúť.
Kvások prelejeme do nádoby od mixéra, pridáme kyslú smotanu, olej, soľ, múku a vodu.
Mixérom vymiesime cesto.
Nádobu s cestom prekryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 30 minút odpočívať.
Cesto preložíme na pomúčenú tvrdú podložku a rozdelíme na dve časti.
Jednu časť cesta vložíme do nádoby a druhú časť valčekom rozvaľkáme.
Rozvaľkané cesto potrieme zmäknutým maslom.
Do malej misky pridáme syr, nasekanú petržlenovú vňať a vidličkou poriadne premiešame.
Syrovou zmesou posypeme cesto, rozvaľkáme a nakrájame na hrubšie pásy.
Okrúhlu formu na pečenie potrieme zmäknutým maslom.
Rovnako potrieme aj pohár a spolu s formou ho posypeme múkou.
Pohár vložíme do stredu formy a okolo neho obmotáme plátky cesta.
To isté zopakujeme aj s druhým cestom.
Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 30 minút pri teplote 180°C.
Dobrú chuť!
Video návod: