plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento domáci chlieb od mojej babičky zapôsobil na každého: Niet divu!

Fantastický domáci točený chlieb, aký ste ešte nejedli.

Netradičná pochúťka so syrovo-petržlenovou náplňou.

 

 

Netypický mimoriadne chutný domáci chlieb podľa receptu z youtube kanála Einfache Rezepte.

Potrebujeme:

20 g čerstvého droždia

2 +2 PL hladkej múky

200 ml mlieka

200 ml vody

1 ČL soli

1 ČL kryštálového cukru

180 g kyslá smotana

60 ml rastlinného oleja

850 g hladkej múky

120 g masla

200 g syra (napr. feta)

petržlenovú vňať

Postup:

Do misky pridáme droždie, teplé mlieko, múku, cukor.

Metličkou vymiešame.

Misku prekryjeme utierkou a necháme 10 minút kysnúť.

 

 

Kvások prelejeme do nádoby od mixéra, pridáme kyslú smotanu, olej, soľ, múku a vodu.

Mixérom vymiesime cesto.

 

 

Nádobu s cestom prekryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 30 minút odpočívať.

Cesto preložíme na pomúčenú tvrdú podložku a rozdelíme na dve časti.

 

 

Jednu časť cesta vložíme do nádoby a druhú časť valčekom rozvaľkáme.

Rozvaľkané cesto potrieme zmäknutým maslom.

 

 

Do malej misky pridáme syr, nasekanú petržlenovú vňať a vidličkou poriadne premiešame.

Syrovou zmesou posypeme cesto, rozvaľkáme a nakrájame na hrubšie pásy.

 

 

Okrúhlu formu na pečenie potrieme zmäknutým maslom.

Rovnako potrieme aj pohár a spolu s formou ho posypeme múkou.

 

 

Pohár vložíme do stredu formy a okolo neho obmotáme plátky cesta.

To isté zopakujeme aj s druhým cestom.

 

 

Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes