Točené maslové valčeky ako dych: Z tohoto cesta už robím všetky buchty aj kysnuté koláče – nemá konkurenciu!

Vynikajúci tip na rolované domáce pečivo, ktoré je mäkučké ako z bavlnky!

Vynikajúci tip na rolované domáce pečivo, ktoré je mäkučké ako z bavlnky!

Recept môžete ozvláštniť podľa svojich predstáv, do cesta môžete napríklad pridať oriešky, kandizované ovocie, alebo hrozienka.

Potrebujeme:

1 kocka droždia

3 lyžice kr. cukor

300 ml mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200 ml voda

800 g hladká múka

200 g maslo

100 g práškový cukor

Postup:

100 ml mlieka ohrejeme, pridáme 3 lyžice cukru a kocku droždia. Necháme vzísť kvások.

400 g hladkej múky, kvások, 200 ml mlieka, 200 ml vody zmiešame, postupne pridávame zvyšnú múku a spracujeme cesto, ktoré sa nebude lepiť na steny misky.

Necháme kysnúť na teplom mieste pol hodiny zakryté utierkou a potom z cesta oddeľujeme menšie kúsky, ktoré spracujeme do guľôčky.

Guľôčku rozvaľkáme na tenký obdĺžnik, ktorý môžete potrieť ľubovoľnú plnkou (marmeláda, orechy, tvaroh, nutella, čokoláda), ale ak nechcete plnkou potierať nemusíte.

Stočíme do valčeka.

Ukladáme vedľa sebana plech, ktorý sme vymazali olejom tesne k sebe.

200 g masla rozpustíme, pridáme 100 g práškového cukru a polejeme pečivo na plechu.

Necháme kysnúť 20 minút a vložíme do rúry – teplota 200 stupňov a pečieme 20 minút.

Ak chcete vyskúšať chutný experiment, pridajte do cesta kandizované ovocie, alebo hrozienka, pečivko bude ešte chutnejšie.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Foto: pixabay
Foto: pixabay