Úžasná TIRAMISU roláda pobláznila celú našu rodinu: Najlepší dezert ku kávičke, rozvoniava celá kuchyňa!!

Fantasticky chutná roláda s vôňou kávy, ktorú sme vyskúšali podľa receptu z youtube.

Potrebujeme:

Cesto:

4 vajcia,

120 g kr. cukru

120 g hladkej múky

štipka soli,

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžička vanilkový cukor.

Teplota pečenia -200-210 stupňov,

doba pečenia-10-12 min.

Sirup:

5 g instantnej kávy,

70 ml vody,

2-3 st. l. likér.

Recept na krém:

500 g krémového syra

250 g smotany na šľahanie (od 33%)

Na vrch:

120 gramov práškového cukru.

50 gramov čokolády.

1-1,5 lyžičky kakaový prášok.

Rozmer plechu je 30×40 cm.

Postup:

Bielky vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridávame cukor a vyšľaháme na sneh.

Jeden po druhom zašľaháme žĺtky.

Potom ručne vmiešame preosiatu múku a keď nám vznikne jednotná hmota – cesto, navrstvíme na plech vyložený papierom.

Teplota pečenia -200-210 stupňov, doba pečenia-10-12 min.

Medzitým si pripravíme sirup – kávu zalejeme vriacou vodou, necháme vychladnúť a pridáme likér.

Na krém si vyšľaháme spolu všetky prísady okrem čokolády. Potom z krému oddelím 1/3 a do zvyšku vmiešame čokoládu.

Cesto zložíme z papiera na pečenie a oškriabeme ho tak, aby papier ostal čistý.

Z piškóty odrežeme okraje.

Cesto preložíme späť na papier, potrieme sirupom, čokoládovoým krémom a roládu pomocou papiera zvinieme.

Vrch rolády ozdobíme zvyšným krémom.

Posypeme kakovým práškom.