Recept cukrárky z Talianska: TIRAMISU podľa originálnej receptúry, veľmi jednoduché a veľmi chutné!

Vynikajúci recept na tradičné Talianske Tiramisu, podľa originálneho receptu.

Prekavapí vás, aké to jednoduché a neskutočne chutné.

 

 

Potrebujeme:

500 g Mascarpone

...

40 ks piškóty cukrárske podlhovasté

2 PL (taliansky likér) amaretto

2 šálky (uvarená) káva

5 PL cukor kryštálový

5 ks vajcia

Na ozdobu:

kakao

 

 

 

Potrebujeme:

Oddeľte bielky od žĺtkov.

Postupujte opatrne, pretože aj najmenší kúsok žĺtka môže zapríčiniť, že sa vám bielky nevyšľahajú správne.

 

 

Najskôr vyšľáme žĺtky s cukrom tak, aby sa cukor úplne rozpustil a vznikol pevný krém.

Do krému vmiešáme mascarpone.

 

 

Mascarone vyberieme z chladničky o 30 minút skôr, ako ho použijete na prípravu dezertu.

Bielky vyšľaháme do tuhého snehu a zľahka ho zapracujte do zmesi.

 

 

Vychladenú kávu s amarettom vlejte do misky.

Rýchlo v nej namáčame cukrárske piškóty.

Polovicu piškót poukladáme na dno zapekacej nádoby.

Na ne rozprestrieme vrstvu z polovice mascarponového krému.

Opäť pokryjeme vrstvou máčaných piškót.

 

 

Posledná vrstva je krémová.

Tiramisu uložíme aspoň na 3 hodiny (ideálne na 12 hodín) do chladničky.

Pred servírovaním jemne posypte kakaom.

Dôležitý Tip:

Vajíčka a kávu majte v izbovej teplote, aby piškóty a aj celý dezert vydržali pevné.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay