plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tiramisu po slovensky: Jeden fantastický nepečený zákusok s vôňou kávy, miluje ho celá rodina!

Vynikajúci recept na víkend – prirpavte si chutné a lahodné domáce Tiramisu na slovenský spôsob. Je to veľmi jednoduchá dobrota s fantastickou chuťou. Autorkou receptu je pani Kamila.

Potrebujeme:

500 gramov mascarpone

500 gramov jemny tvaroh

1 lyžica medu alebo práškový cukor prodľa chut

1 bal. vanilkový cukor

1 väčší balík dlhých píškot

Uvarená káva na namáčanie piškót

Kakao na posypanie

Ak chcete ešte chutnejší krém:

2 žĺtky

180 ml smotany na šľahanie

Potrebujeme:

Najskôr si prirpavíme krém. Mascarpone, tvaroh, med alebo cukor a vanilku ručne dôkladne vymiešame do hladkého krému.

Dlhé piškótu krátko namočíme vo vychladnutej káve a ukladáme na tácku tesne vedľa seba. Smotanová náplň je hustá, preto sa najlepšie nanáša pomocou zdobiaceho sáčku, postačí aj obyčajný so zastrihnutým koncom. Ak sa vm nechce s krémom hrať, jednoducho ho natrite stierkou.

Postupne striedame namáčané piškóty a náplň. Ak máte väčší plech alebo formu, vyje vám menej vrstiev, ak máte menšiu tak tiramisu bude vyššia.

Končíme krémom, ktorý na záver posypeme kakaom. Necháme vychaldnúť a dobre stuhnú.

Ak chcete skúsiť vylepšený krém, je treba nad parpu vymiešať žĺtky so smotanou na kašu. necháme vychladnúť, potom vyšľaháme s mascarpone a nakoniec ručne vmiešame s tvarohom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: Kamila/tortyodmamy.sk

Najlepšie recepty na dnes