Tiramisu jednohubky pre návštevy – dokonalá chuť: Ak mám doma piškóty nemusím nič piecť- každý chce len toto!

Toto si vaši hostia zamilujú, perfektný recept.

Fantastický recept od Eleny Š. z mimibazaru. Výsledné piškóty môžete posypať horkám kakaom, alebo namočiť do rozpustenej čokolády.

Potrebujeme:

480 g okrúhlych piškót

250 ml uvarenej silnej kávy

4 lyžičky rumu

Pár kvapiek mandľovej arómy

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

500 g syru Lučina (príp. pomazánkové maslo alebo mascarpone)

4 lyžice preosiateho práškového cukru

250 ml vyšľahanej šľahačky

10 lyžíc vaječného likéru

kakao na posypanie

špáradlá

Postup:

Uvaríme silnú kávu, pridáme doň tuzemák a pár kvapiek mandľovej arómy. Kým budeme robiť krém a potom skladať jednohubky, káva bude mať kopec času na vychladnutie.

Do misy dáme Lučinu, práškový cukor, vaječný likér a všetko dobre vymiešame.

Pridáme do tuha vyšľahanú šľahačku, ktorú zľahka vmiešame do syrového základu.

Na tácku rozložíme piškóty rovnou stranou nahor, kávovou lyžičkou nanášame na ne krém a piškótami z druhého balíka ich zase rovnou stranou priklopíme miernym stlačením.  Postavíme tesne vedľa seba a pokvapkáme ich polovičným množstvom už vychladnutej kávy z jednej strany. Potom ich „pregúľame“ na opačnú stranu a pokvapkáme zvyšnou kávou. Na „pokvapkávanie“je výbornou pomôckou injekčná striekačka (s objemom 20 ml). Jednohubky preložíme na čistý uzatvárateľný podnos (zase tesne vedľa seba) a dáme ich do chladu aspoň na 12 hod. Po 12 hodinách ich husto posypeme klasickým „horkým“ kakaovým práškom cez sitko, do stredu každej „Tiramisky“ napichneme špáradlo a môžeme preložiť na čistý podnos, prípadne do košíčkov.

zdroj: mimibazar