Tipy na tri najlepšie nátierky na jednohubky: Fantastická škvarková, nezabudnuteľná sardinková a úžasná zelerová nátierka!

Vďaka týmto trom receptom na mimoriadne chutné nátierky sa stanete hviezdou večierkov.

Samotná príprava vám nezaberie veľa času.

 

 

Tipy z kanálu youtube na famózne jednohubkové nátierky.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Na škvarkovú nátierku:

300 g škvariek

100 g nakladaných uhoriek

50 g nakladanej papriky

1 cibuľu

1 vajíčko natvrdo

2 strúčiky cesnaku

2 ČL horčice

korenie a soľ

Na sardinkovú nátierku:

1 cibuľu

5 uhoriek

3 konzervy sardiniek

korenie a soľ

šťavu z 1/2 citróna

150 g gréckeho jogurtu

200 g nátierkového masla

Na zelerovú (Silvestrovskú) nátierku:

1 mrkvu

1/2 menšieho zeleru

strúčik cesnaku

100 g tvrdého syra (gouda)

120 g majonézy

kari korenie

soľ

Postup:

Škvarková nátierka:

Do mlynčeka postupne pridávame nakladané uhorky, papriku a škvarky.

Na malé kúsky nožom nasekáme cibuľu, vajíčko natvrdo.

A najemno nastrúhame cesnak.

 

 

Nasekané ingrediencie pridáme do škvarkovej zmesi spolu s horčicou, pomletým čiernym korením (podľa chuti), soľou.

Všetko spolu dobre zamiešame.

Nátierku necháme uležať v chladničke do nasledujúceho dňa.

Zelerová nátierka:

Do väčšej misky najemno nastrúhame väčšiu mrkvu a zeler.

 

 

Potom pridáme roztlačený cesnak, nastrúhaný tvrdý syr, majonézu, kari korenie, soľ (podľa chuti).

Všetko spolu dôkladne premiešame.

Nátierku necháme odležať do druhého dňa v chladničke a môžeme servírovať.

 

 

Sardinková nátierka:

Nožom na malé kúsky nakrájame cibuľu, uhorky a vložíme do väčšej misy.

Potom pridáme sardinky zbavené oleja.

Premiešame, pridáme korenie, šťavu z polky citróna, grécky jogurt, nátierkové maslo, soľ (podľa chuti).

Všetko spolu riadne zamiešame.

 

 

Nátierku uložíme na noc do chladničky a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay