plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasne chutný karfiol z rúry, ktorý chutí ako vyprážaný!

Tento recept na zapečený karfiol ma nikdy nesklame. Upečený v rúre a pritom chutí ako vyprážaný. Určite si pochutnáte aj vy! :-)

Už som skúšala viacero receptov na pečený karfiol a s týmto som skutočne veľmi spokojná. Karfiol zapečený so syrom, smotanou a ďalšími chutnými prísady je skvelou voľbou na rýchly obed, alebo chutnú večeru.

Potrebujeme:

1 stredne veľkú hlávku karfiolu

4 lyžice majonézy

3 lyžice kyslej smtoany

1 lyžičku plnotučnej horčice

1 lyžicu olivového oleja + olej na vymazanie formy

Štipku tymiánu

Čierne mleté korenie a soľ podľa chuti

2-3 lyžice strúhanky

50 g parmezánu

Postup:

Karfiol rozdelíme na menšie ružice a uvaríme vo vriacej vode (tak, aby karfiol ostal pevný a nerozvaril sa).

Medzitým si v miske zmiešame majonézu, kyslú smotanu, horčicu, olej, soľ a kroenie.

Karfiol vyberieme z vody a zapekaciu misu vymažeme olejom.

Potom do misy uložíme ružice karfiolu a navrstvíme na ne pripravenú omáčku. Potom posypeme strúhankou, parmezánom, tymianom a vložíme do vyhriatej rúry zapiecť.

Pečieme pri teplote 180-190 stupňov, kým nie je povrch karfiolu zlatistý.

Necháme vychladnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty

Najlepšie recepty na dnes