plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tip na zaváranie: Vyskúšajte tento nápad a ku klasickému zaváraniu sa viac nevrátite, odporúčam každému!

Perfektný tip ako si uľahčiť zaváranie. Odporúčam ho každému!

Vyskúšali ste už zaváranie v rúre? Ja už inak ani nezaváram a odporúčam to skutočne každému, dokonca som presvedčila aj svokru. Vyskúšajte raz a inak už zavárať nebudete!

SUROVINY

Neprezreté čerešne  (alebo iné ovocie) zbavené stopiek, 1l vody, 30 dkg cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Čerešne zbavíme stopiek a prepláchneme pod studenou tečúcou vodou. Naplníme do dôkladne umytých pohárov a medzitým si nachystáme sladký nálev, ktorým budeme čerešne zalievať.

Nálev: na 1l vody dáme 30dkg cukru a uvaríme.

Čerešne zalejeme horúcim nálevom a zavaríme.

ZAVÁRANIE

Poháre dôkladne uzavrieme čistými a vysušenými viečkami.

Rúru nastavíme na 250 ° C. Na dno plechu dáme starú plienku alebo utierku a zalejeme horúcou vodou do výšky asi 2-3 cm. Na plech dávame poháre a zavárame 5-8 minút na 250 ° C so zapnutým horúcim vzduchom. Podľa potreby dolievame horúcu vodu.

Všetky zavárané poháre potom otočíme viečkom nadol a necháme odstáť do ďalšieho dňa.

Tip: Ak budete takto zavárať takto uhorky, nezľaknite sa, že po vytiahnutí z rúry budú napoly surové. Postupne sa samé „dokončia“ a po otvorení budú úžasne chrumkavé.

Vyskúšajte a už inak zavárať nikdy nebudete!

Autor: Jarmila H.

Najlepšie recepty na dnes