plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tip na výbornú chuťovku z mletého mäska: Pečené mini-fašírky v slaninovom kabátiku, na jeden ham!

Perfektný nápad na pohostenie pre návštevy, alebo ako výborný predkrm pred slávnostným obedom, alebo večerou.

Perfektný nápad na poshostenie pre návštevy, alebo ako výborný predkrm pred slávnostným obedom, alebo večerou.

Potrebujeme:

600 g mletého mäsa

1 krajec chleba – len striedku

2 ks cibule

Soľ a korenie podľa chuti

100 g strúhaného syra

200 g slaninky nakrájanej na plátky

Olej na vyprážanie

2 strúčiky cesnaku

Kôpor na ozdobu

Postup:

Cibuľku nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji dozlatista. Mäso ochutíme soľou, korením, chlieb namočíme do mlieka a pridáme do mäsa. Pridáme aj vychladnutnutú cibuľku, syr a cesnak. Z mäsovej hmoty formujeme mokrými rukami valčeky, ktoré zabalíme do plátkov slaniny a upevníme pomocou špáradla. Všetky kúsky preložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 200 stupňov 45 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes