plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tieto slimáky sú také chutné, že ich pečiem 5-krát týždenne: Také jemné, že sa rozplývajú na jazyku!

Pripravte si chrumkavé vrstvené slimáky podľa starej tureckej metódy.

Sú také jemné a neodolateľné, že ich konzumujeme niekoľko dní v týždni.

 

 

Vynikajúci recept na jemné domáce slimáky z youtube kanála Peri’nin sihirli Mutfağı.

Potrebujeme:

1 pohár mlieka (200 ml)

1 čajový pohár vody (125 ml)

1 čajový pohár oleja (125 ml)

1 PL kryštálového cukru

1 PL sušeného droždia (10 g)

1 ČL soli

4,5 pohára hladkej múky (450 g)

100 g masla

1 šálku oleja

1 šálku hladkej múky

1 šálku škrobu

Postup:

Do hlbokej misy pridáme mlieko.

Ďalej pridáme vodu a olej.

 

 

Potom pridáme cukor, droždie a metličkou premiešame.

Nasypeme múku, soľ, zamiešame a rukou vymiesime hladké cesto, ktoré sa nelepí na ruky.

 

 

Cesto nakrájame na 10 častí.

Rukami ušúľame guľky a poukladáme ich na tanier.

 

 

Cesto prekryjeme fóliou a necháme 10 minút odpočívať.

Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenom stole (zmes múky a škrobu) na tenko.

 

 

V miske zmiešame roztopené maslo s olejom a zmesou potrieme cesto.

Cesto rozkrojíme na polovicu, pokrčíme do tenkého plátku a zrolujeme bez stláčania (viď video).

 

 

Slimáky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Plech prekryjeme fóliou a utierkou a necháme kysnúť 40 minút.

 

 

Po nakysnutí potrieme cesto rozšľahaným žĺtkom.

Plech vložíme do rúry a pečieme pri teplote 200°C dozlatista.

 

 

Po vychladnutí môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes