Pripravte si doma lahodne jemné morčacie prírodné rezne.
Chystal som ich svojej rodine ako nedeľný obed a odvtedy ich pripravujem pravidelne.
Výborný recept Kuhinja za 10 na lahodné morčacie prírodné rezne.
Potrebujeme:
morčacie alebo kuracie prsia
vegetu
mleté čierne korenie
1 ČL soli
cibuľu
cesnak
bujón príp. vývar
3 vajcia
múku
petržlenovú vňať
olivový olej
paradajkovú pastu
Postup:
Vyklepané morčacie prsia poukladáme vedľa seba na tanier.
Posypeme ich vegetou, korením.
Potrieme olejom.
Do misky pridáme vajcia, soľ, korenie.
Vidličkou rozšľaháme.
Do zmesi pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Dôkladne zamiešame.
Zmes nalejeme do sklenenej formy na pečenie.
Múku nasypeme do plytkého taniera.
Rezne obalíme v múke, potom ich namočíme do vajíčkovej zmesi.
Osmažíme na panvici na olivovom oleji.
Potom ich vyberieme a uložíme na tanier.
Na panvici minútu smažíme na kocky nakrájanú cibuľu s pretlačeným cesnakom.
Do nádoby pridáme vývar.
Zalejeme ho horúcou vodou a rozmiešame lyžicou.
Vývar nalejeme do panvice, zamiešame, pridáme petržlenovú vňať, soľ a premiešame.
Potom vložíme rezne.
Pridáme paradajkovú pastu a varíme 5 minút.
Rezne servírujeme so zemiakovou kašou.
Dobrú chuť!
Video návod: