Tieto PRÍRODNÉ rezne na cesnaku sú jemné ako masielko: Ľahký a rýchly recept na výborný obed!

Pripravte si doma lahodne jemné morčacie prírodné rezne.

Chystal som ich svojej rodine ako nedeľný obed a odvtedy ich pripravujem pravidelne.

 

 

Výborný recept Kuhinja za 10 na lahodné morčacie prírodné rezne.

...

Potrebujeme:

morčacie alebo kuracie prsia

vegetu

mleté čierne korenie

1 ČL soli

cibuľu

cesnak

bujón príp. vývar

3 vajcia

múku

petržlenovú vňať

olivový olej

paradajkovú pastu

Postup:

 

 

Vyklepané morčacie prsia poukladáme vedľa seba na tanier.

Posypeme ich vegetou, korením.

Potrieme olejom.

 

 

Do misky pridáme vajcia, soľ, korenie.

Vidličkou rozšľaháme.

Do zmesi pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Dôkladne zamiešame.

 

 

Zmes nalejeme do sklenenej formy na pečenie.

Múku nasypeme do plytkého taniera.

 

 

Rezne obalíme v múke, potom ich namočíme do vajíčkovej zmesi.

Osmažíme na panvici na olivovom oleji.

Potom ich vyberieme a uložíme na tanier.

 

 

Na panvici minútu smažíme na kocky nakrájanú cibuľu s pretlačeným cesnakom.

Do nádoby pridáme vývar.

Zalejeme ho horúcou vodou a rozmiešame lyžicou.

 

 

Vývar nalejeme do panvice, zamiešame, pridáme petržlenovú vňať, soľ a premiešame.

Potom vložíme rezne.

Pridáme paradajkovú pastu a varíme 5 minút.

 

 

Rezne servírujeme so zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay