Niekedy nám chýbajú jedlá z detstva a to je dôvod, prečo sa na našich stoloch čoraz častejšie objavujú rezne z jemnej salámy.
Kedysi sa im hovorilo aj „mortadelové rezne“ alebo „falošné rezne“.
Ukážeme vám, ako sa pripravuje táto pochúťka a precíťte s nami túto nezameniteľnú nostalgiu.
Legendárny recept na neodolateľné mortadelové rezne z portálu pysznosci.
Možno ste to zažli aj vy, toto jedlo bolo kedysi bežnou súčasťou stravovania v jedálňach aj v rodinách.
Ak sa vám zacnelo za chuťou týchto nevšedných „rezňov“, neváhajte a skúste si ich pripraviť podľa tohoto receptu.
Potrebujeme:
5 plátkov jemnej salámy
5 plátkov syra (voliteľné)
2-3 vajcia
1 šálku strúhanky
oleja na vysmážanie
Postup:
Ak chceme na rezne použiť aj syr, plátky salámy nemôžu byť príliš tenké.
Keď plátok rozkrojíme, vložíme doň kúsok syra.
V hlbokom tanieri rozšľaháme vajcia.
Do druhého nasypeme strúhanku.
Mortadellu obalíme najskôr vo vajci.
Potom v strúhanke.
Tento proces dvakrát zopakujeme.
Na panvici rozohrejeme olej.
Rezne vyprážame z oboch strán.
Smažíme, kým pekne nezhnednú.
Hotové rezne poukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou.
Táto delikatesa bude výborne chutiť s nakladanými uhorkami.
Prajeme vám dobrú chuť!