Výborné slimáky ku káve, alebo aj na raňajky. Vyskúšajte ich aj s iným ovocím, u nás sú veľmi obľúbené a keď je grilovačka, robím dávku pre celú ulicu.
Potrebujeme:
Náplň:
Jahody, maliny, ríbezle
Postup:
Cesto: z polovice vlažného mlieka, trochu cukru a múky necháme vzísť v nádobe kvások, 10-15 minút.
Do misy preosejeme múku, pridáme práškový cukor, žĺtky, štipku soli, zmäknuté maslo, kvások, zvyšné mlieko a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť, aby zdvojnásobilo svoj objem.
Mne vykyslo za 30 minút.
Ak je príliš husté, kľudne pridajte ešte vlažné mlieko.
Náplň: z mlieka, cukru, vanilkového cukru a vanilkového pudingu v prášku uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.
Po vychladnutí zamiešame tvaroh, ja som použila ručný elektrický mixér.
Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik hrúbka cca 5 mm, potrieme náplňou, posypeme nakrájanými jahodami, malinami alebo ríbezlami a zrolujeme.
Upravíme, aby mal valec rovnakú hrúbku a pokrájame na kolieska hrubé 2 cm.
Mne vyšlo 24 kusov, pomerne veľkých slimákov, ale môžete robiť aj menšie.
Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, s odstupom, nakoľko zväčšia svoju veľkosť.
Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka. Necháme podkysnúť.
Upečieme pri teplote 180°C 20-30 minút do zlatista.
Po upečení posypeme práškovým cukrom.
Údaje sú orientačné, nakoľko každá rúra pečie inak.
Boli fantastické, doporučujem vyskúšať! U nás sa po nich len tak zaprášilo.