Nebesky chutné PUDINGOVÉ slimáky s jahodami: Tak výborné, že ich doma pýtajú každý deň!

Výborné slimáky ku káve, alebo aj na raňajky. Vyskúšajte ich aj s iným ovocím, u nás sú veľmi bľúbené a keď je grilovačka, robím dávku pre celú ulicu.

Výborné slimáky ku káve, alebo aj na raňajky. Vyskúšajte ich aj s iným ovocím, u nás sú veľmi obľúbené a keď je grilovačka, robím dávku pre celú ulicu.

Potrebujeme:

500 g hladká múka špeciál
300 ml vlažné mlieko
2 ks žĺtky
70 g maslo
70 g práškový cukor
42 g čerstvé droždie
Soľ

Náplň:

350 ml mlieko
3 PL kryštálový cukor
1 ks vanilkový puding
1 ks vanilkový cukor
250 g tvaroh bez hrudiek
1 vajce

Jahody, maliny, ríbezle

Postup:

Cesto: z polovice vlažného mlieka, trochu cukru a múky necháme vzísť v nádobe kvások, 10-15 minút.

Do misy preosejeme múku, pridáme práškový cukor, žĺtky, štipku soli, zmäknuté maslo, kvások, zvyšné mlieko a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť, aby zdvojnásobilo svoj objem.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Mne vykyslo za 30 minút.

Ak je príliš husté, kľudne pridajte ešte vlažné mlieko.

Náplň: z mlieka, cukru, vanilkového cukru a vanilkového pudingu v prášku uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.

Po vychladnutí zamiešame tvaroh, ja som použila ručný elektrický mixér.

Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik hrúbka cca 5 mm, potrieme náplňou, posypeme nakrájanými jahodami, malinami alebo ríbezlami a zrolujeme.

Upravíme, aby mal valec rovnakú hrúbku a pokrájame na kolieska hrubé 2 cm.

Mne vyšlo 24 kusov, pomerne veľkých slimákov, ale môžete robiť aj menšie.

Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, s odstupom, nakoľko zväčšia svoju veľkosť.

Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka. Necháme podkysnúť.

Upečieme pri teplote 180°C 20-30 minút do zlatista.

Po upečení posypeme práškovým cukrom.

Údaje sú orientačné, nakoľko každá rúra pečie inak.

Boli fantastické, doporučujem vyskúšať! U nás sa po nich len tak zaprášilo.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)