Strúhate tieto potraviny na kovovom strúhadle? Robíte veľkú chybu!

Strúhaná zelenina a ovocie na šalát sú spoľahlivým doplnkom obeda, či večere.

Tieto suroviny by ste však nikdy nemali strúhať na kovovom strúhadle. 

Toto je dôvod!

 

 

Ako uvádza portál mojegotowanie, tieto potraviny by ste nemali nikdy strúhať na kovovom strúhadle.

Strúhaná cvikla, mrkva alebo kapustový šalát sú len niektoré z obľúbených doplnkov k bravčovému či mletému mäsu.

 

 

Ak chceme, aby boli zdravé, mali by sme pamätať na niekoľko pravidiel.

Zabudnite na strúhanie jablka na kovovom strúhadle – môže sa to prejaviť na vašom zdraví.

Tieto ingrediencie nestrúhajte na kovovom strúhadle

 

 

Toto sú kľúčové produkty, ktoré by nemali prísť do kontaktu s kovovým povrchom čepelí:

jablká

citrusy

paradajky

 

 

V prípade kyselín obsiahnutých v jablkách: jablčnej, vínnej a citrónovej by sme nemali dopustiť kontakt s kovom.

Strácame tým enzýmy a vitamíny.

Pripravený šalát sa stáva bezcenným a zbavený najdôležitejších živín.

V prípade hliníkového strúhadla zabudnite na strúhanie paradajok na ňom.

 

 

Kyselina v nich obsiahnutá veľmi silno reaguje s kovom a vytvára škodlivé prostredie pre naše telo.

Dobrým riešením bude sklenené alebo plastové strúhadlo.

Ako často mám meniť strúhadlo?

 

 

Vymeňte strúhadlo každé 3-4 roky.

Toto je optimálny čas na udržanie čepelí v dobrom stave.

Nedovoľte, aby sa objavila hrdza, a čo je horšie, nepoužívajme ho, keď sa už objaví.

 

 

 

Zakaždým ho umyte pridaním prostriedku na umývanie riadu alebo octového roztoku.

Zbavíte sa tak zvyškov zeleniny či ovocia a nedôjde k hromadeniu baktérií a plesní.

 

 

Ak sú čepele strúhadla tupé, stačí použiť brúsny papier.

Ten s menšou stupňovitosťou použite niekoľkonásobným pretretím.

Nakoniec ten s väčším, na brúsenie a leštenie povrchu.

 

 

Po spracovaní dôkladne opláchnite.

Udrží sa tak dlhšie v lepšom stave.

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie