plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tieto mäkké perníčky budem podávať na Vianoce. Na ich prípravu mi stačí 15 minút!

Mnohí gurmáni obľubujú perník.

Vianočné cukrovinky väčšinou treba pripraviť vopred, aby stihli zmäknúť.

Poznáme však spôsob, ako sa vyhnúť čakaniu a vychutnať si túto pochúťku hneď po upečení.

 

 

Jednoduchý recept na dokonalé vianočné perníčky z portálu smakosze.

Rozhodne vám ich odporúčam vyskúšať.

Celá moja rodina bola nadmieru spokojná a pripravil som ich takmer okamžite.

 

 

Doteraz som sa pečeniu perníkov vyhýbal.

Vianočné koláčiky sa mi zdali prácne a suroviny boli dosť drahé.

Navyše som vedel, že musím počkať, kým nezmäknú.

 

 

Nedávno som však narazil na recept, v ktorom bol postup prípravy oveľa kratší.

Odležanie upečených koláčikov nebolo potrebné, tak som sa rozhodol, že to vyskúšam.

Rozhodnutie to bolo správne a obdiv mojich najbližších mi ho neustále pripomínal.

 

 

Táto obľúbená pochúťka sa dá pripraviť asi za 15 minút a svojou lahodnou chuťou prekoná mnohé tradičné jedlá.

Stačí pripraviť pár jednoduchých ingrediencií a opatrne ich skombinovať.

Po upečení a ozdobení polevou budú fantastické.

 

 

Na prípravu jednoduchých medovníkov potrebujeme:

3 veľké vajcia

400 g pšeničnej tortovej múky

80 ml repkového oleja

110 g kryštálového cukru

80 g včelieho medu

1 ČL sódy bikarbóny

3/4 ČL kardamónu

Na potretie:

1 vajce

Na polevu:

120 g práškového cukru

10 ml mlieka

10-20 citrónovej šťavy

 

 

Surovín nie je veľa a príprava je veľmi efektívna.

Podrobne ju popíšeme ďalej v článku.

Pripravte si plech na pečenie a môžete začať.

 

 

Postup:

Do misky rozbijeme vajcia.

Pridáme med, cukor a kardamón.

Ďalej pridáme olej a sódu bikarbónu.

 

 

Všetko spolu dobre premiešame.

Potom zmes postupne spájame s preosiatou múkou.

Ku koncu zmes ručne miesime.

 

 

Vymiesime hladkú guľu cesta a rozdelíme na polovicu.

Každú časť cesta vyvaľkáme na 6 mm hrúbku.

Sušienky vykrajujeme pomocou vykrajovačiek alebo pohárov.

 

 

Potom medovníky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom.

Pečieme 10 minút pri teplote 170°C.

 

 

Ako servírovať mäkký perník?

Poleva bude dokonalým zakončením koláčikov s korenistou arómou.

Jeho príprava je jednoduchá – práškový cukor zmiešame s mliekom a citrónovou šťavou.

 

 

Hotovú zmes natrieme na vychladnuté perníčky.

Počkáme, kým stuhne.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes