Tieto zemiakové knedle robím už tretí deň po sebe: Míňajú sa hneď, rovno z hrnca a doma si všetci pýtajú dupľu!

Skúste ho aj vy. Vychutnajte si výborné zemiakové knedle plnené šťavnatou mäsovou náplňou – toto jedlo je nielen veľmi sýte, ale aj fantasticky chutné a lahodné!

Skúste ho aj vy. Vychutnajte si výborné zemiakové knedle plnené šťavnatou mäsovou náplňou – toto jedlo je nielen veľmi sýte, ale aj fantasticky chutné a lahodné. Recept je z kuchárky tradičných ruských receptov.

Potrebujeme:

zemiaky – 400 g

múka – 350 g (+ – podľa potreby)

krupica – 2 polievkové lyžice

vajce – 1 ks

soľ – podľa chuti

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Plnka: 250 g mletého mäsa, 1 cibuľa, čierne korenie, soľ

Na servírovanie: kyslá smotana, maslo, osmažená cibuľa

Postup:

Ošúpte a nakrájajte zemiaky, zalejte ich vodou a uvarte domäkka. Zlejte vodu, roztlačte zemiaky na kašu a nechajte vychladnúť.

Do zemiakovej kaše nasypte krupicu,vajce a všetko zmiešajte, postupne pridávajte múku a vypracujte mäkké, trochu lepivé cesto. Nechajte pol hodiny odpočívať.

Na mäsovú plnku zmiešajte všetky prísady.

Cesto preložte na pracovnú dosku posypanú múkou. Rovnako si múkou posypte aj ruky, aby sa vám s cestom lepšie pracovalo.

Rozdeľte cesto na malé kúsky, urobte z každého kúska placku a doprostred dajte polievkovú lyžicu plnky – vypracujte malé knedle.

Osolenú vodu priveďte k varu, pridajte knedle a varte, kým nevyplávajú nahor, stlmte plameň a povarte ešte 10-15 minút. Ak používate na náplň mleté kuracie mäso, knedle budú uvarené skôr, hlavne dávajte pozor na náplň, aby bola dostatočne tepelne upravená – to závisí nielen od druhu zvoleného mäsa, ale aj od toho, aké hrubé je cesto.

Hotové knedle posypte opraženou cibuľkou a polejte maslom a smotanou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)