plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tieto kapustové rezne sú chutnejšie ako mäso: Prečo som o tomto recepte doteraz nevedel?

Pripravte si doma neodolateľne chutné kapustové rezne.

Cez víkend som pripravil toto bezmäsité jedlo na obed a všetci si neskutočne pochvaľovali.

 

 

Zdravé zeleninové jedlo podľa receptu z youtube kanála Sevgi’nin Yemek Tarifleri.

Potrebujeme:

500 g kapusty

4 poháre vody (800 ml)

rastlinný olej

2 cibule

3 strúčiky cesnaku

3 vajcia

4 PL hladkej múky (60 g)

1 ČL soli (8 g)

1 ČL mletej červenej papriky (4 g)

1 ČL mletého čierneho korenia

Na omáčku:

3 PL bieleho jogurtu (75 g)

2 vetvičky kôpru

1 uhorku

Postup:

 

 

Z kapusty odstránime hrubý stred.

Nakrájame na tenké plátky.

Kapustu vložíme do hrnca.

Zalejeme vodou a za občasného miešania varíme 10 minút.

 

 

Kapustu scedíme cez sitko a necháme vychladnúť.

Panvicu položíme na sporák, pridáme olej.

Nakrájanú cibuľu a smažíme ju na strednom ohni.

 

 

Pridáme nasekaný cesnak.

Zamiešame a zľahka osmažíme.

Do stredu kapustovej zmesi v miske spravíme dieru a pridáme vajcia.

 

 

Potom pridáme cibuľovú zmes.

Pridáme múku a soľ.

 

 

Ďalej pridáme mletú papriku a čierne korenie.

Všetko spolu dôkladne premiešame lyžicou.

 

 

Panvicu na sporáku naolejujeme.

Lyžicu kapustovej zmesi pridáme na panvicu, vytvarujeme.

Na strednom ohni vysmážame z oboch strán do hneda.

 

 

Hotové kapustové rezne poukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou.

Pripravíme si omáčku:

do malej misky pridáme jogurt.

 

 

Potom pridáme kôpor a nastrúhanú uhorku.

Všetko dôkladne zmiešame.

 

 

Jemnú kapustovú pochúťku servírujeme s jogurtovou omáčkou.

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

 

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes