plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tieto domáce rožky sú chutnejšie ako z obchodu: Ukážem vám prečo!

Pripravte si doma lahodné plnené rožky podľa nášho jednoduchého receptu.

Rožky doma pripravujem deťom takmer každý deň, milujú ich ako desiatu.

 

 

Šokujúci recept z youtube kanála Einfache Rezepte na krehké plnené domáce rožky.

Potrebujeme:

20 g čerstvého droždia

300 ml mlieka

1 ČL cukru

2 PL hladkej múky

Na cesto:

500 g hladkej múky

1/2 ČL soli

150 ml rastlinného oleja

kečup

šunku

guličky mazzarelly

1 vajce

Postup:

Do misky nadrobíme droždie, pridáme mlieko, múku, cukor a metličkou poriadne vymiešame.

Misku prekryjeme utierkou a necháme 10 minút odstáť.

 

 

Kvások prelejeme do misky, pridáme múku, olej, soľ a mixérom vymiesime cesto.

Misku s cestom prekryjeme utierkou.

Necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste.

 

 

Na pomúčenú podložku preložíme cesto.

Posypeme ho múkou a valčekom vyvaľkáme.

Cesto prekrojíme na polovicu a potom na trojuholníky.

 

 

Nakrájané cesto preložíme na papier na pečenie.

Cesto potrieme kečupom.

Naukladáme plátky šunky.

 

 

Na šunku položíme mozzarellu a cesto zrolujeme.

Rožky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

V malej miske rozšľaháme vajíčko a potrieme ním rožky.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 25 minút pri teplote 200°C.

 

 

Po upečení necháme rožteky vychladnúť a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes