plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tieto domáce chlebobé placky sú chutnejší ako pizza: Lahodnejšie pečivo ste ešte nejedli!

Tento chlieb vás zaujme svojou neobyčajnou prípravou, skvelým cestom a úžasnou chuťou.

Vynikajúci chlieb z panvice, ktorý vás prekvapí svojou lahodnou chuťou.

 

 

Fantastický turecký chlieb pripravený podľa receptu z youtube.

Potrebujeme:

Na kvások:

15 g čerstvého droždia

2 PL hladkej múky

150 ml mlieka

150 ml vody

1/2 PL kryštálového cukru

Na cesto:

420 g hladkej múky

1/2 ČL soli

maslo

petržlenovú vňať

Postup:

Do misky nadrobíme droždie, pridáme vodu, mlieko, múku, cukor.

Metličkou vymiešame, prekryjeme utierkou.

Necháme 10 minút kysnúť.

Nakysnutú zmes vylejeme do hlbšej misky, pridáme múku, soľ a vymiesime hladké cesto.

 

 

Potom cesto v miske prekryjeme utierkou.

Necháme odstáť 30 minút na teplom mieste.

Na pomúčenú podložku položíme cesto, ohneme ho zo všetkých strán dovnútra.

Nakrájame na 6 častí a vytvarujeme do guľky.

 

 

Cesto poukladáme vedľa seba, prekryjeme utierkou.

Necháme ho odstáť 10 minút.

Potom ho rozvaľkáme do tvaru menšej placky a uložíme vedľa seba na papier na pečenie.

 

 

Cesto opečieme z oboch strán dozlatista na suchej panvici.

V malom hrnci roztopíme maslo a za tepla ho nalejeme do misky.

 

 

Ďalej do misky pridáme nakrájanú petržlenovú vňať.

Metličkou premiešame.

Zmesou potrieme chleby.

Jemný chutný chlieb môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes