plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ticísvrstvový koláč s makom: Parádny recept odkukaný z TV, príprava zaberie len 20 minút a chuť fantastická!

Tento koláč som videla v TV ako tisícvrstvový makový koláč, je to v podstate prekladené cesto s makom a maslom, pre nás najlepší makovník na svete!

Tento koláč som videla v TV ako tisícvrstvový makový koláč, je to v podstate prekladené cesto s makom a maslom, pre nás najlepší makovník na svete!

Potrebujeme:

Cestoviny:

  • 30 dkg hladkej  múky
  • 1 šálka kr. cukru
  • štipka soli
  • 1 vajíčko
  • asi 0,5 dl mlieka
  • 5 dkg roztopeného masla

náplň:

  • 15 dkg mletého maku
  • 10 dkg cukru

mazanie:

  • približne 8 dkg roztopeného masla

Postup:

Predhrejte rúru na 180 stupňov.

Mak a cukor sa zmiešajú. Ako chcete, môžeme tiež pridať strúhanú citrónovú kôru.

Na cesto zmiešame múku, soľ, cukor, vajce, roztopené maslo a toľko mlieka, aby ste získali pružné cesto.

Keď je cesto dostatočne pružné, rozvaľkáme, alebo roztiahneme ho na obdĺžnikový tvar – treba získať čo najtenšiu vrstvu (podobné, ako keď robíme ťahanú štrúdľu, ale nemusí byť až tak tenké). Potrieme roztopeným maslom a dôkladne posypeme osladeným makom. Teraz preložíme, ako ke´d skladali  knihu – pravú a ľavú stranu smerom do stredu.

Potom opäť potrieme s rozpusteným maslom a posypeme makom, teraz preložíme vrchnú a spodnú časť smerom do stredu.

Potom opäť potrieme maslom, posypeme makom a zložíme ho ešte na polovicu.

Potrieme vrch maslom, prenesie plech vystlaný papierom a pečieme po dobu asi 30 minút.

Upečený koláč môžeme poprášiť práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :)

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes