Teplý kapustový šalát

Zdravá večera zo zeleniny a voňavého korenia. Pripravte si skvelé jedlo, ktoré si môžete dopriať dosýta bez počítania kalórií.

Tip na zdravú večeru plnú zeleniny a voňavého korenia, ktoré tomuto jedlu dodajú ten správny šmrnc. Ak už teraz myslíte na svoju letnú figúru – tento recept je skvelým spôsobom, ako vyčarovať chutnú večeru s minimom kalórií.

Potrebujeme:

2 lyžice olivového oleja

1 strednú mrkvu

1 cibuľu alebo pór

1 menšiu hlávku kapusty

1 menšiu kápiu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 paradajku

Bobkový list

Soľ a čierne korenie podľa chuti

½ lyžičky mletej sladkej papriky

½ lyžičky sušenej koreňovej zeleniny

2 strúčiky cesnaku

2 ks menšieho petržlenu

Čerstvú petržlenovú vňať na ozdobu

Postup:

Kapustu zbavíme vonkajších listov a rozkrojíme na 4 časti. Vyberieme jadro a nakrájame nadrobno. Cibuľu (alebo pór) a mrkvu nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji dommäka. Potom pridáme kapustu, bokový list a soľ. Podlejeme trochou vody a dusíme na miernom plameni.

Asi po 10 minútach pridáme papriku nakrájanú na kocky a pokračujeme v dusení, kým kapusta nezmäkne. Potom pridáme čierne korenie, sušenú papriku a sušenú kreňovú zeleninu. Nakoniec pridáme aj krájanú paradajku, cesnak a nadrobno nakrájaný petržlen. Varíme, kým sa väčšina tekutiny neodparí.

Šalát podávame teplý, posypaný nasekanou petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika