Tip na zdravú večeru plnú zeleniny a voňavého korenia, ktoré tomuto jedlu dodajú ten správny šmrnc. Ak už teraz myslíte na svoju letnú figúru – tento recept je skvelým spôsobom, ako vyčarovať chutnú večeru s minimom kalórií.
Potrebujeme:
2 lyžice olivového oleja
1 strednú mrkvu
1 cibuľu alebo pór
1 menšiu hlávku kapusty
1 menšiu kápiu
1 paradajku
Bobkový list
Soľ a čierne korenie podľa chuti
½ lyžičky mletej sladkej papriky
½ lyžičky sušenej koreňovej zeleniny
2 strúčiky cesnaku
2 ks menšieho petržlenu
Čerstvú petržlenovú vňať na ozdobu
Postup:
Kapustu zbavíme vonkajších listov a rozkrojíme na 4 časti. Vyberieme jadro a nakrájame nadrobno. Cibuľu (alebo pór) a mrkvu nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji dommäka. Potom pridáme kapustu, bokový list a soľ. Podlejeme trochou vody a dusíme na miernom plameni.
Asi po 10 minútach pridáme papriku nakrájanú na kocky a pokračujeme v dusení, kým kapusta nezmäkne. Potom pridáme čierne korenie, sušenú papriku a sušenú kreňovú zeleninu. Nakoniec pridáme aj krájanú paradajku, cesnak a nadrobno nakrájaný petržlen. Varíme, kým sa väčšina tekutiny neodparí.
Šalát podávame teplý, posypaný nasekanou petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika