Z hlávkovej kapusty už nepripravujem len šaláty: Vyskúšajte toto expresne rýchle, lacné a chutné jedlo, ktoré si zamilujete!

3889

Hlávková kapusta sa vo veľkom využíva predovšetkým na prípravu rôznych šalátov. Ale keď vyskúšate tento 10 minútový recept podľa youtube, budete ho pripravovať znova a znova!

Potrebujeme:

280 g nadrobno nakrájanej kapusty

3 – 4 PL hladkej múky

2 vajcia

soľ podľa chuti

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 PL oleja

Postup:

Kapustu si umyjeme a nakrájame na tenké slíže. Vložíme ju do misy, pridáme vajcia, dobre premiešame a osolíme. Zapracujeme múku a na panvicu si dáme zohriať olej.

Rovnomerne navrstvíme kapustovú hmotu, prikryjeme pokrievkou a opekáme asi 5 minút.

Otočíme, prikryjeme pokrievkou a opekáme ďalších 5 minút na miernom ohni.

Hotovo. Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

Vyskúšajte aj sedliacke rezne

 

Tento fantastický recept z kapusty podľa stránky napadovy.blog je rýchly, lacný a chutný. Vyskúšajte a presvedčte sa sami – ide o starý sedliacky recept, ktorý poznali už naše babičky!

Potrebujeme:

1 menšiu hlávku kapusty

4 vajcia

1 ČL horčice

soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

trocha múky

olej na vysmaženie

Postup:

Kapustu si prekrojte na polovicu a vyberte hlúb.

Potom každú polovicu nakrájajte na plátky, ktorých hrúbka bude asi 1,5 cm.

Vajcia si rozbite do misky, pridajte horčicu, soľ, korenie a dobre premiešajte.

Do druhej misky si nasypte múku a každý kapustový plát obaľte najprv vo vajíčku a potom v múke.

Nalejte olej do panvice, rozohrejte a vysmážajte kapustové rezne z každej strany pod pokrievkou.

Kapusta by mala mať zlatistú farbu, hore by mala byť mierne chrumkavá a vo vnútri mäkká.

Výborné jedlo, ktoré zachutí aj tým, ktorí kapustu nemajú príliš v obľube.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár