Keď máte chuť na zákusok a nechce sa vám piecť, zvoľte krupicový koláč.
Tento recept je veľmi jednoduchý a nedá sa pokaziť.
Vo výsledku vyzerá a chutí ako dobrý tvarohový koláč so želé.
Vynikajúci recept na krémový krupicový dezert s ovocným želé z portálu mojegotowanie.
Chceli by ste chutný, no zároveň nenáročný dezert?
Namiesto toho, aby ste opäť pripravovali studený cheesecake, vezmite pohár krupice a pripravte si niečo ešte chutnejšie.
Ako pripraviť studený cheesecake inak?
Klasický studený tvarohový koláč so želé sa pripravuje s tvarohom alebo smotanovým syrom, no tým možnosti nekončia.
Ukazuje sa, že krupicový dezert je rovnako lahodný, krémový a vyzerá veľmi podobne.
Krupicová hmota uvarená v mlieku s pridaním masla získava veľmi podobnú konzistenciu a je skvelou náhradou klasických mliečnych výrobkov.
Krém môžeme naliať priamo do formy alebo si vopred pripraviť základ z piškót, či obľúbených sušienok.
Získame tým chutný krupicový koláč, ktorý pri pridaní želé na vrch nahradí studený tvarohový koláč.
Na krupicový koláč potrebujeme:
1 šálku krupice
1 l mlieka
200 g masla
2 balenia malinového želé
600 ml vriacej vody
1 balenie sušienok
3/4 šálky kryštálového cukru alebo iného sladidla
1 ČL vanilkového extraktu
cca 400 g malín alebo iného ovocia
Postup:
Do misky nalejeme 1 šálku mlieka. Zvyšok nalejeme do hrnca.
Pridáme maslo, cukor, vanilkový extrakt a zohrejeme.
Medzitým v miske s mliekom zmiešame krupicu a potom to všetko nalejeme do horúceho mlieka v hrnci.
Všetko dôkladne premiešame, aby sa nevytvorili hrudky a varíme na miernom ohni, kým zmes nezhustne.
Dno formy vystelieme obľúbenými piškótami a potom nalejeme mierne vychladnutú krupicovú zmes.
Dezert odstavíme, aby všetko stuhlo a vychladlo.
Vo vriacej vody rozpustíme želé a poriadne premiešame.
Na vychladnutý krém poukladáme ovocie, potom ho polejeme studeným želé a koláč vložíme do chladničky.
Po vybratí z chladničky môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!