Tento trik pri varení karfiolu nepoznala ani moja svokra: Teraz ho už roky inak nepripravuje, rozdiel je obrovksý!

Dobrý deň zozbierala som pre vás pár geniálnych zlepšovákov, ktoré zbieram celý život a myslím si, že by vám mohli pomôcť. Musím sa pochváliť, že ten s karfiolom nepoznala ani moja svokra!

Dobrý deň zozbierala som pre vás pár geniálnych zlepšovákov, ktoré zbieram celý život a myslím si, že by vám mohli pomôcť. Musím sa pochváliť, že ten s karfiolom nepoznala ani moja svokra!

Helenka L.

Karfiol

Karfiol má často v ružičkách drobné mušky a chrobáčiky. Pred varením ho namočte do dobre osolenej vody – všetci obyvatelia z neho vyjdu von.

Keď varíte karfiol, do vody dajte vždy aj lyžičku jedlej sódy. Karfiol si nielen zachová farbu a počas varenia sa zbavíte jeho typického zápachu, ale bude chutnejší, perfektne pripravený na smaženie, alebo zapekanie. Verte mi, že ide o výborný karfiolový nápad!

Špeciálne pre zapekaný karfiol je výborné pridať pri varení do vody aj pohár mlieka. Karfiol bude úžasne krémový, ako masielko. Ja pridávam vtedy, keď robím zapekaný karfiol, alebo si na ňom chcem pochutnať len tak, bez ďalšej úpravy.

Kvasnice

Stáva sa vám, že vám cesto niekedy jednoducho nevykysne? Problém je v droždí, aj keď je ešte v záruke, nemusí byť vôbec čerstvé. Spravte si pred prípravou kvásku malý experiment. Namočte droždie do misky s vodou. Ak droždie vypláva, znamená to, že už nie je čerstvé a vo vnútri má vzduchové bublinky a cesto vám nevykysne. Ak klesne na dno, je čerstvé! Droždie, ktoré vypláva použite na prípravu skvelého domáceho hnojiva na kvety.

Zemiaky nevyklíčia

Nechcete, aby zemiaky vyklíčili? Stačí, ak medzi ne vložíte obyčajné jablko. Vydržia omnoho dlhšie v takom stave, ako ste ich kúpili, či vykopali v záhrade.

Najlepšia praženica

Chcete, aby bola omeleta zakaždým dokonale nadýchaná? Stačí, ak na každé 3 vajcia dáte pol lyžičky jedlej sódy.

Dnes najobľúbenejšie