plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento svetoznámy koláč bez múky sa topí v ústach: Rýchle, chutné a lacné!

Pripravte si doma neuveriteľne chutný a jemný krémový dezert bez použitia múky.

U nás doma je na stole pri každej možnej príležitosti a teší sa obľube všetkých rodinných príslušníkov.

 

 

Vynikajúci recept na krémový vanilkový dezert z youtube kanála Tolle Rezepte.

Potrebujeme:

Na krém:

400 ml mlieka (3,5% tuku)

180 g kryštálového cukru

70 g kukuričného škrobu

16 g vanilkového cukru

200 ml studeného mlieka (3,5% tuku)

10 žĺtkov

250 g masla

rumovú arómu

1 PL kakaa

Na cesto:

10 bielkov

štipku soli

16 g vanilkového cukru

250 g práškového cukru

40 g kukuričného škrobu

220 g mletých lieskových orieškov

Na dekoráciu:

50g pražených lieskových orieškov

 

 

Postup:

Na začiatku oddelíme do dvoch mís bielky a žĺtky.

Do hrnca nalejeme mlieko.

Na sporáku privedieme do varu.

 

 

Do samostatnej misky pridáme cukor.

Pridáme škrob a metličkou premiešame.

Nasypeme vanilkový cukor a vymiešame.

 

 

Nalejeme studené mlieko a zamiešame.

Žĺtky rozšľaháme metličkou a nalejeme do misky s vanilkovou zmesou.

Dôkladne premiešame.

 

 

Žĺtkovú zmes opatrne počas miešania prelejeme do hrnca s mliekom.

Za neustáleho miešania privedieme na strednom ohni do varu.

Keď sa objavia prvé bublinky, varíme ešte cca 20 sekúnd a odstavíme zo sporáka.

 

 

Krém prelejeme do sklenenej formy.

Prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Do misky s bielkami pridáme soľ.

 

 

Nasypeme vanilkový cukor.

Mixérom vyšľaháme.

Počas šľahania pridáme v 3-4 krokoch práškový cukor.

 

 

Šľaháme cca 5 minút.

Do menšej misky pridáme mleté oriešky.

Nasypeme škrob a premiešame.

 

 

Orieškovú zmes opatrne vmiešame do vyšľahaného krému.

Krém nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Rovnomerne ho rozotrieme po celej ploche.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 25 minút pri teplote 160°C (s cirkulujúcim vzduchom).

Po upečení vyberieme cesto z plechu a odstránime papier.

 

 

Cesto rozdelíme na tri rovnaké časti.

Do misky vložíme zmäknuté maslo.

Mixérom šľaháme 2-3 minúty.

 

 

Do misky s maslom postupne pridávame 2-3 lyžice pudingovej zmesi a šľaháme.

Pridáme pár kvapiek rumovej esencie a vyšľaháme.

Polovicu krému vložíme do cukrárskeho vrecka.

 

 

Do zvyšného krému v miske pridáme kakao.

Dôkladne vyšľaháme.

Kakaový krém vložíme do cukrárskeho vrecka.

 

 

Na cesto nanesieme vanilkový krém a rozotrieme.

Preložíme ďalším cestom a nanesieme kakaový krém.

Položíme posledný plát cesta a nanesieme vanilkový krém.

 

 

Vrch ozdobíme kakaovým krémom.

Krém nanesieme na boky a rozotrieme.

Dezert vložíme na 3-4 hodiny do chladničky.

 

 

Po vybratí z chladničky nanesieme na boky pomleté lieskové oriešky a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unspash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes