Tento ŠALÁT si odkladám na zimu už 5 rokov: Jedávame ho celý rok a zelenina chutí ako v lete!

Neskutočne chutný nakladaný zeleninový šalát, na ktorom si môžete pochutnávať v priebehu celého roka.

Samotný recept je taký jednoduchý, že ho zvládne aj úplný začiatočník.

 

 

Mimoriadne chutný recept z youtube kanála Moja kuhinja Tanja na šťavnatý nakladaný zeleninový šalát.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kg papriky

700 g uhorky

1 kg cibule

2 kg paradajok

1 feferónku

9 strúčikov cesnaku

petržlenovú vňať

150 ml rastlinného oleja

2 PL soli

1 ČL kryštálového cukru (do každej nádoby)

1 ČL octu (do každej nádoby)

Postup:

 

 

Z papriky odrežeme stonku.

Odstránime semienka a prekrojíme na polovicu.

Nakrájame na plátky a vložíme do veľkej misy.

 

 

Z umytej uhorky odstránime konce.

Nakrájame ju na tenké kolieska a pridáme do misy.

 

 

Ďalej do misy pridáme na plátky nakrájanú cibuľu.

Potom pridáme nakrájané paradajky a feferónku (ak nemáte radi pikantné, nepridávajte).

 

 

Do misy pridáme na jemné plátky nakrájaný cesnak.

Pridáme aj nasekanú petržlenovú vňať.

Zeleninu zalejeme olejom.

 

 

Do misy pridáme soľ, dôkladne premiešame varechou.

Necháme 30 minút odstáť.

Šalát vložíme do čistých sterilizovaných pohárov.

 

 

Šalát v pohári potlačíme lyžicou, aby pustil šťavu.

Šťavu zo zeleniny, ktorá nám ostala v mise, rozlejeme do pohárov.

Opäť potlačíme lyžicou.

 

 

Do každého pohára pridáme cukor a ocot.

Poháre poriadne uzavrieme viečkom.

Vložíme ich do hrnca vystlaného utierkou.

 

 

Poháre zalejeme vodou, hrniec položíme na sporák.

Po zovretí znížime teplotu a pasterizujeme 35 minút.

Po uvarení vyberieme poháre, prekryjeme ich dekou a necháme postupne vychladnúť.

 

 

Poháre po vychladnutí uložíme na tmavé miesto.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay