Tento recept pripravujem už 20 rokov a nikdy ma nesklamal: Výborné pečivo na slávnostný stôl!

Fantastické pečivo plnené syrovou zmesou, ktoré si okamžite získa vaše chuťové bunky.

Recept je nenáročný a na prípravu vám stačí len pár bežných ingrediencií.

 

 

Jednoduchý recept z youtube kanála Przepisy od Olgi na fantastické pečivo v tvare slimáka.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

300 ml vody

1 ČL cukru

1 ČL sušeného droždia

600 g pšeničnej múky

1 ČL soli

100 g masla

100 ml rastlinného oleja

200 g syra feta

kôpor

1 žĺtok

1 ČL mlieka

sezamové semienka

Postup:

Do misky nalejeme teplú vodu, pridáme cukor, droždie.

Dobre premiešame.

Potom preosejeme múku, pridáme soľ.

Poriadne premiešame a rukami vymiesime cesto.

 

 

Stôl posypeme múkou a vymiesime cesto.

Cesto rozdelíme na 2 časti, každú časť ušúľame.

Rozdelíme na 12-13 kusov, ktoré v dlaniach ušúľame.

 

 

Do sklenenej formy na pečenie nalejeme roztopené maslo a olej.

V zmesi ponamáčame cesto, poukladáme ho vedľa seba.

Prekryjeme potravinovou fóliou, utierkou a necháme 10 minút odstáť.

 

 

Do menšej misky pridáme syr, nasekaný kôpor, vidličkou roztlačíme a dobre premiešame.

Cesto na stole rukami rozvaľkáme, na kraj nanesieme syrovú zmes.

Zrolujeme do rúrky a potom do slimáka.

 

 

Cesto uložíme na plechový tanier.

Ďalšie cesto rovnako rozvaľkáme, potrieme syrom, zrolujeme.

Nakoniec ho zrolujeme okolo cesta na tanieri (viď video).

 

 

Takto na seba zrolujeme všetky časti cesta, potom tanier prekryjeme utierkou.

Necháme odstáť 20 minút.

V malej miske zmiešame žĺtok s mliekom a zmesou potrieme cesto.

 

 

Nakoniec cesto posypme sezamovými semienkami.

Dáme piecť na 40-45 minút pri teplote 180°C.

Po upečení necháme toto lahodné pečivo vychladnúť a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels