Tento recept z kuracích pŕs môžem robiť každý deň: Neopakovateľná chuť zapekaného mäsa!

Mimoriadne jemné a šťavnaté zapekané kuracie prsia, ktorým nebudete vedieť odolať.

Skvelú chuť pečeného mäsa ešte znásobia pečené zemiaky so šampiňónmi a lahodný cviklový šalát.

 

 

Neuveriteľne chutný recept na zapekané kuracie prsia so syrom a šampiňónmi z youtube kanála Lecker schnell.

...

Potrebujeme:

3 zemiaky

soľ

2 PL rastlinného oleja

1 cibuľu

7 stredne veľkých šampiňónov

3 kuracie prsia

250 g plátkového syra

Na omáčku:

150 g kyslej smotany

3 PL rastlinného oleja

1 PL horčice

soľ

mleté čierne korenie

mletú papriku

2 strúčiky cesnaku

Na šalát:

1 fialovú cibuľu

1 ČL horčice

2 ČL vínneho octu

2 cvikly

1 mrkvu

zväzok petržlenovej vňate

soľ

2 PL olivového oleja

Postup:

Zemiaky nakrájame na kolieska a vložíme do hlbokej misy.

Pridáme soľ, olej a dôkladne zamiešame.

 

 

Zapekaciu misu vymastíme rastlinným olejom a vložíme do nej zemiaky.

Cibuľu nakrájame a nasypeme na zemiaky.

 

 

Šampiňóny nakrájame na plátky a polovicu poukladáme na cibuľu.

Kuracie prsia položíme na tvrdú podložku a nožom urobíme zárezy (viď video).

 

 

Do menšej misky pridáme smotanu a olej.

Ďalej pridáme horčicu, soľ, čierne korenie, mletú papriku a pretlačíme cesnak.

 

 

Všetko spolu vymiešame a omáčkou potrieme kuracie prsia.

Do rezov vložíme šampiňóny a plátky syra.

 

 

Kuracie prsia položíme na šampiňóny.

Formu vložíme do rúry a pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do misky pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, horčicu, ocot a lyžicou dobre premiešame.

Ošúpanú uvarenú cviklu nakrájame na tenké plátky a pridáme do čistej misky.

 

 

Pridáme nastrúhanú mrkvu, nasekanú petržlenovú vňať.

Potom pridáme cibuľovú zmes, soľ, olivový olej a dobre premiešame.

 

 

Upečené mäso servírujeme so zemiakmi, šampiňónmi a sviežim šalátom.

Prejeme Vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay