Mimoriadne jemné a šťavnaté zapekané kuracie prsia, ktorým nebudete vedieť odolať.
Skvelú chuť pečeného mäsa ešte znásobia pečené zemiaky so šampiňónmi a lahodný cviklový šalát.
Neuveriteľne chutný recept na zapekané kuracie prsia so syrom a šampiňónmi z youtube kanála Lecker schnell.
Potrebujeme:
3 zemiaky
soľ
2 PL rastlinného oleja
1 cibuľu
7 stredne veľkých šampiňónov
3 kuracie prsia
250 g plátkového syra
Na omáčku:
150 g kyslej smotany
3 PL rastlinného oleja
1 PL horčice
soľ
mleté čierne korenie
mletú papriku
2 strúčiky cesnaku
Na šalát:
1 fialovú cibuľu
1 ČL horčice
2 ČL vínneho octu
2 cvikly
1 mrkvu
zväzok petržlenovej vňate
soľ
2 PL olivového oleja
Postup:
Zemiaky nakrájame na kolieska a vložíme do hlbokej misy.
Pridáme soľ, olej a dôkladne zamiešame.
Zapekaciu misu vymastíme rastlinným olejom a vložíme do nej zemiaky.
Cibuľu nakrájame a nasypeme na zemiaky.
Šampiňóny nakrájame na plátky a polovicu poukladáme na cibuľu.
Kuracie prsia položíme na tvrdú podložku a nožom urobíme zárezy (viď video).
Do menšej misky pridáme smotanu a olej.
Ďalej pridáme horčicu, soľ, čierne korenie, mletú papriku a pretlačíme cesnak.
Všetko spolu vymiešame a omáčkou potrieme kuracie prsia.
Do rezov vložíme šampiňóny a plátky syra.
Kuracie prsia položíme na šampiňóny.
Formu vložíme do rúry a pečieme 30 minút pri teplote 180°C.
Do misky pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, horčicu, ocot a lyžicou dobre premiešame.
Ošúpanú uvarenú cviklu nakrájame na tenké plátky a pridáme do čistej misky.
Pridáme nastrúhanú mrkvu, nasekanú petržlenovú vňať.
Potom pridáme cibuľovú zmes, soľ, olivový olej a dobre premiešame.
Upečené mäso servírujeme so zemiakmi, šampiňónmi a sviežim šalátom.
Prejeme Vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU