Pripravte si doma jednoduchý pokrm z bravčového mäsa, zemiakov a syra.
Fantastická večera doplnená sviežim avokádovým šalátom, ktorú budete žiadať viac dní v týždni.
Výnimočný recept na najchutnejšie zapekané bravčové mäso z youtube kanála Cookrate – Meat Recipes.
Potrebujeme:
250 g cibule
2 kg bravčovej krkovičky
10 g soli
8 g mletého čierneho korenia
20 ml olivového oleja
800 g zemiakov
200 g syra
Na šalát:
3 paradajky
3 uhorky
1 červenú cibuľu
1 avokádo
100 g šalátovej zmesi
20 ml olivového oleja
10 ml citrónovej šťavy
5 g mletého čierneho korenia
10 g soli
10 g cesnaku
Na omáčku:
250 g jogurtu
50 g majonézy
30 g horčičných semienok
Postup:
Cibuľu nakrájame na väčšie časti.
Vložíme na plech.
Krkovičku najprv nakrájame na hrubé plátky.
Bravčové plátky potom nakrájame na väčšie kocky.
Mäso pridáme na plech.
Posolíme.
Posypeme čiernym korením.
Polejeme olivovým olejom.
Rukami všetko spolu dobre premiešame.
Zemiaky ošúpeme.
Umyjeme.
Nakrájame na plátky.
Zemiaky naukladáme na vrch mäsa.
Na hrubom strúhadle nastrúhame syr.
Posypeme ním zemiaky.
Do misky pridáme biely jogurt.
Pridáme majonézu.
Nakoniec pridáme horčičné semienka a dôkladne premiešame.
Omáčku nanesieme na syr a rozotrieme.
Plech prekryjeme papierom na pečenie a alobalom.
Potom plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180°C 45 minút.
Po uplynutí doby odstránime papier a alobal.
Pečieme ďalších 15 minút pri teplote 180°C.
Pripravíme si šalát: paradajky nakrájame na kocky.
Vložíme ich do misky.
Pridáme na kocky nakrájané uhorky.
Potom pridáme nakrájanú cibuľu.
Pridáme na kocky nakrájané avokádo.
Ďalej pridáme šalátovú zmes.
Do menšej misky nalejeme olivový olej.
Pridáme citrónovú šťavu.
Nasypeme čierne korenie a soľ.
Nakoniec pridáme pretlačený cesnak a všetko spolu zamiešame.
Zmes nalejeme do šalátu a premiešame.
Svieži šalát servírujeme s lahodným zapekaným mäsom so zemiakmi a syrom.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: