plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento recept na BAGETKY som sa naučil vo francúzskej reštaurácii: Je to najlepšie pečivo, aké existuje!

Veľmi jednoduchý recept na jemné francúzske pečivo, ktoré sa výborne hodí na raňajky.

Tieto valčeky pečiem viac dní v týždni, keďže ich deti žiadajú aj na desiatu.

 

 

Výnimočný recept na nadýchané francúzske valčeky z yotutube kanála Aroma von Brot.

Potrebujeme:

100 ml teplej vody

200 ml teplého mlieka

50 ml rastlinného oleja

1 veľké vajce

2 PL kryštálového cukru

1 PL instantného droždia

540 g pšeničnej hladkej múky

1 ČL soli

Na potretie:

1 veľké vajce

Na posyp:

sezamové semienka

 

 

Postup:

Do misky nalejeme teplú vodu a teplé mlieko.

Pridáme olej.

 

 

Ďalej pridáme vajce.

Nasypeme cukor, droždie a metličkou dobre premiešame.

 

 

Cez sitko preosejeme múku.

Pridáme soľ a metličkou premiešame.

 

 

Rukami vymiesime hladké cesto.

Cesto vložíme do vymastenej misky.

Prekryjeme fóliou a utierkou a necháme hodinu kysnúť.

 

 

Nakysnuté cesto vyložíme na stôl.

Prstami roztiahneme a zrolujeme.

Potom ho rozdelíme na 9 rovnakých častí.

 

 

Z cesta vytvarujeme guľky.

Potom cesto vyvaľkáme do oválneho tvaru.

 

 

Cesto zrolujeme.

Rukami prištipneme okraje.

Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Plech prikryjeme.

Necháme 30 minút kysnúť.

Po uplynutí doby potrieme cesto rozšľahaným vajíčkom.

 

 

Rolky posypeme sezamovými semienkami.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

Necháme vychladnúť.

Teraz môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes