Tento recept som hľadala veľmi dlho: Poznáte niekto tento úžasný recept na pagáčiky?!

Pripravte si doma fantastické syrové pagáčiky podľa nášho jednoduchého receptu.

Moje deti tieto pagáčiky tak milujú, že už iné ani nepýtajú.

 

 

Úžasné syrové pagáčiky podľa receptu z youtube kanála Einfache Rezepte.

...

Potrebujeme:

Na kvások:

25 g čerstvého droždia

2 PL hladkej múky

350 ml mlieka

1 ČL kryštálového cukru

Na cesto:

700 g hladkej múky

50 g masla

4 PL kyslej smotany

1 žĺtok

1 PL soli

kukuričný škrob

Na povrch:

100 g masla

400 g strúhaného syra

1 žĺtok

1 PL kyslej smotany

Postup:

Do misky nadrobíme droždie, pridáme teplé mlieko, múku, cukor.

Metličkou rozšľaháme.

Misku prekryjeme utierkou a necháme 10 minút kysnúť.

 

V menšom hrnci roztopíme maslo.

Kvások prelejeme do väčšej misky, pridáme múku, žĺtok, kyslú smotanu, roztopené maslo (nesmie byť horúce), soľ a mixérom vymiesime na cesto.

 

Cesto prekryjeme utierkou.

Necháme kysnúť 30 minút na teplom mieste.

Tvrdú podložku posypeme škrobom a vyložíme cesto.

 

 

Cesto valčekom vyvaľkáme do tvaru veľkého obdĺžnika.

Potrieme ho zmäknutým maslom.

Potom posypeme syrom a jemne prejdeme valčekom.

 

 

Cesto preložíme na tretinu a potom na tretiny na seba (viď video).

Potom cesto prekryjeme utierkou.

Necháme ho kysnúť 30 minút na teplom mieste.

 

 

Cesto posypeme škrobom, rozvaľkáme, potrieme maslom, posypeme syrom a zopakujeme predchádzajúce kroky.

Potom cesto prekryjeme utierkou.

Necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste.

 

 

Cesto rozvaľkáme a pomocou kruhovej formičky povykrajujeme.

Pagáčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Do malej misky pridáme kyslej smotany, žĺtok a rozšľaháme metličkou.

Zmesou potrieme pagáčiky, posypeme syrom.

Plech vložíme do rúry a pečieme 20 minút pri teplote 190°C.

 

 

Chrumkavé pagáčiky môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn