plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento RECEPT pozná málokto: Šalát za 5 minút, ktorý je taký lahodný, že ho budete robiť znova a znova!

Vynikajúci neodolateľný šalát bohatý na vitamíny a vlákninu.

Pripravte si ľahkú, chutnú a zdravú večeru, ktorú si zamiluje celá rodina.

 

 

Výborný recept z youtube kanála Erstaunliche Rezepte na lahodný šalát.

Potrebujeme:

300-400 g kapusty

1/2 červenej cibule

300-400 g červenej kapusty

1 žltú papriku

1 paradajku

1 uhorku

1 zelené jablko

1 mrkvu

citrónovú šťavu

Na omáčku:

80 g kyslej smotany

40 g majonézy

30 g horčice

1 strúčik cesnaku

soľ

mleté čierne korenie

Na bruschettu:

chlieb alebo bagetu

olivový olej

kôpor

petržlenovú vňať

2 PL olivového oleja

1 strúčik cesnaku

soľ

mleté čierne korenie

Postup:

Kapustu nakrájame na plátky a vložíme ju do sklenenej formy.

Potom pridáme nasekanú červenú kapustu.

 

 

Žltú papriku nakrájame na kocky a vložíme ju do formy.

Potom pridáme nakrájanú paradajku, uhorku, jablko a mrkvu.

 

 

Odšťavíme polku citróna a šťavou polejeme zeleninovú zmes.

Do menšej misky pridáme smotanu, majonézu, horčicu, nastrúhaný strúčik cesnaku.

Všetko spolu premiešame.

 

 

Na zeleninovú zmes pridáme soľ, čierne korenie a omáčku.

Všetko spolu dôkladne premiešame.

 

 

Teraz si pripravíme bruschettu:

chlieb alebo bagetu nakrájame na krajce a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

Chlieb polejeme olejom.

Dáme ho piecť do rúry na 5-7 minút pri teplote 200°C.

 

 

Na tvrdej podložke nakrájame kôpor s petržlenovou vňaťou.

Vložíme do misky.

Potom pridáme olej, pretlačený strúčik cesnaku, čierne korenie.

Dobre lyžicou premiešame.

 

 

Kôprovo-petržlenovou zmesou potrieme upečené krajce chleba a môžeme servírovať aj s lahodným šalátom.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes