Vynikajúci neodolateľný šalát bohatý na vitamíny a vlákninu.
Pripravte si ľahkú, chutnú a zdravú večeru, ktorú si zamiluje celá rodina.
Výborný recept z youtube kanála Erstaunliche Rezepte na lahodný šalát.
Potrebujeme:
300-400 g kapusty
1/2 červenej cibule
300-400 g červenej kapusty
1 žltú papriku
1 paradajku
1 uhorku
1 zelené jablko
1 mrkvu
citrónovú šťavu
Na omáčku:
80 g kyslej smotany
40 g majonézy
30 g horčice
1 strúčik cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
Na bruschettu:
chlieb alebo bagetu
olivový olej
kôpor
petržlenovú vňať
2 PL olivového oleja
1 strúčik cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Kapustu nakrájame na plátky a vložíme ju do sklenenej formy.
Potom pridáme nasekanú červenú kapustu.
Žltú papriku nakrájame na kocky a vložíme ju do formy.
Potom pridáme nakrájanú paradajku, uhorku, jablko a mrkvu.
Odšťavíme polku citróna a šťavou polejeme zeleninovú zmes.
Do menšej misky pridáme smotanu, majonézu, horčicu, nastrúhaný strúčik cesnaku.
Všetko spolu premiešame.
Na zeleninovú zmes pridáme soľ, čierne korenie a omáčku.
Všetko spolu dôkladne premiešame.
Teraz si pripravíme bruschettu:
chlieb alebo bagetu nakrájame na krajce a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
Chlieb polejeme olejom.
Dáme ho piecť do rúry na 5-7 minút pri teplote 200°C.
Na tvrdej podložke nakrájame kôpor s petržlenovou vňaťou.
Vložíme do misky.
Potom pridáme olej, pretlačený strúčik cesnaku, čierne korenie.
Dobre lyžicou premiešame.
Kôprovo-petržlenovou zmesou potrieme upečené krajce chleba a môžeme servírovať aj s lahodným šalátom.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete tu: