plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento recept na zapekanú zeleninu je ako liek na môj žalúdok: Vďaka nemu získate energiu na celý deň!

Neodolateľne chutný a zdravý pokrm zo zeleniny a syra, pri ktorom zabudnete na mäso.

U nás toto lahodné jedlo pripravujem takmer každý týždeň, keďže nám neskutočne chutí.

 

 

Jednoduchý recept na zdravý zeleninový kastról z youtube kanála Rețete Alese.

Potrebujeme:

2 cukety

1 PL soli

3 zemiaky

1 veľkú cibuľu

1 papriku

3 vajcia

1 ČL soli

1 ČL provensálskych bylín alebo oregana

1 ČL mletej papriky

čili vločky

mleté čierne korenie podľa chuti

100 g viacúčelovej múky

zväzok petržlenovej vňate

100 g syra

olivový olej

strúhanku

2 paradajky

100 g strúhaného parmezánu

Na omáčku:

 

 

5 PL gréckeho jogurtu

1 ČL dijonskej horčice

kôpor

1 strúčik cesnaku

1 ČL soli

mletú čierne korenie

2 PL citrónovej šťavy

Postup:

Z cukety odkrojíme konce.

Na hrubom strúhadle nastrúhame do misky.

Posolíme a rukami premiešame.

 

 

Nastrúhanú cuketu preložíme do sitka v miske.

Necháme 10 minút odstáť.

Zemiaky ošúpeme a umyjeme.

 

 

Potom zemiaky nastrúhame do taniera.

Dôkladne vytlačíme prebytočnú tekutinu a preložíme do samostatnej misky.

Po uplynutí doby preložíme cuketu a zemiaky do čistej misky.

 

 

Cibuľu ošúpeme.

Na tvrdej podložke nakrájame na kocky.

Pridáme do misky so zeleninou.

 

 

Z papriky odstránime stonku a jadierka.

Na drobno nakrájame.

Pridáme do misky.

 

 

Potom pridáme vajcia.

Posolíme.

Pridáme bylinky a mletú papriku.

 

 

Ďalej pridáme čili a čierne korenie.

Všetko spolu dôkladne premiešame.

Pridáme múku a zamiešame.

 

 

Na tvrdej podložke nasekáme petržlenovú vňať.

Pridáme ju do zeleninovej zmesi.

Všetko dobre premiešame.

 

 

Na hrubom strúhadle nastrúhame syr.

Pridáme do misky.

Zamiešame.

Formu na pečenie vymastíme olivovým olejom.

Posypeme strúhankou.

Zeleninovú zmes vložíme do formy a rovnomerne zarovnáme.

 

 

Paradajky nakrájame na plátky a poukladáme na vrch.

Nakoniec posypeme parmezánom a strúhankou.

Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 30-40 minút pri teplote 200°C.

 

 

Do menšej misky s jogurtom pridáme horčicu.

Ďalej pridáme nasekaná kôpor a nastrúhaný cesnak.

Posolíme a posypeme čiernym korením.

 

 

Nakoniec pridáme citrónovú šťavu a premiešame.

Lahodnú zapekanú zeleninovú dobrotu servírujeme s omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes