Tento recept na pečené kuracie rolky z francúzskej reštaurácie je totálny hit!
S jednoduchými surovinami, nenáročnou prípravou a nádychom francúzskeho vkusu sa stane táto kuracia pochúťka vašim novým obľúbeným pokrmom.
Vynikajúci recept na mimoriadne chutné plnené kuracie rolky z youtube kanála Kulinarische Genüsse.
Potrebujeme:
2 kuracie prsia
150 g taveného syra
zväzok petržlenovej vňate
1 cibuľu
200 g šampiňónov
soľ
mleté čierne korenie
rastlinný olej
500 g zemiakov
1 ČL mletej sladkej papriky
1 ČL sušeného rozmarínu
Postup:
Kuracie prsia prekrojíme vodorovne na polovicu.
Prekryjeme fóliou a tĺčikom vyklepeme z oboch strán.
Mäso posypeme soľou a čiernym korením.
Na každý plátok mäsa nanesieme syr a rozotrieme.
Na tvrdej podložke nasekáme petržlenovú vňať a posypeme kuracie prsia.
V panvici zohrejeme rastlinný olej.
Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky.
Cibuľu vložíme do panvice a osmažíme do priehľadna.
Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a do zlatista osmažíme.
Zmes podľa chuti dosolíme a okoreníme.
Potom šampiňónovú zmes nanesieme na kuracie plátky.
Mäso zrolujeme a poukladáme na dno zapekacej formy.
Formu vložíme do rúry predhriatej na 180°C.
Pečieme 45 minút.
Ošúpané zemiaky nakrájame na štvrtiny.
Nakrájané zemiaky vložíme do samostatnej zapekacej formy.
Posypeme soľou, čiernym korením, mletou paprikou a rozmarínom.
Polejeme rastlinným olejom a premiešame.
Zemiaky vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.
Po upečení servírujeme mäsové rolky so zemiakmi s trochou nasekanej petržlenovej vňate.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:
https://youtu.be/WiOhqztrWsk