plny-hrniec_transparent_negativ.png

PLNENÉ kuracie rolky s KARIČKOU a hubami: Stokrát lepšie, ako vyprážaný rezeň v TROJOBALE!

Tento recept na pečené kuracie rolky z francúzskej reštaurácie je totálny hit!

 

 

S jednoduchými surovinami, nenáročnou prípravou a nádychom francúzskeho vkusu sa stane táto kuracia pochúťka vašim novým obľúbeným pokrmom.

Vynikajúci recept na mimoriadne chutné plnené kuracie rolky z youtube kanála Kulinarische Genüsse.

Potrebujeme:

2 kuracie prsia

150 g taveného syra

zväzok petržlenovej vňate

 

 

1 cibuľu

200 g šampiňónov

soľ

mleté čierne korenie

 

 

rastlinný olej

500 g zemiakov

1 ČL mletej sladkej papriky

1 ČL sušeného rozmarínu

 

 

Postup:

Kuracie prsia prekrojíme vodorovne na polovicu.

Prekryjeme fóliou a tĺčikom vyklepeme z oboch strán.

Mäso posypeme soľou a čiernym korením.

 

 

Na každý plátok mäsa nanesieme syr a rozotrieme.

Na tvrdej podložke nasekáme petržlenovú vňať a posypeme kuracie prsia.

V panvici zohrejeme rastlinný olej.

 

 

Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky.

Cibuľu vložíme do panvice a osmažíme do priehľadna.

Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a do zlatista osmažíme.

 

 

Zmes podľa chuti dosolíme a okoreníme.

Potom šampiňónovú zmes nanesieme na kuracie plátky.

Mäso zrolujeme a poukladáme na dno zapekacej formy.

 

 

Formu vložíme do rúry predhriatej na 180°C.

Pečieme 45 minút.

Ošúpané zemiaky nakrájame na štvrtiny.

 

 

Nakrájané zemiaky vložíme do samostatnej zapekacej formy.

Posypeme soľou, čiernym korením, mletou paprikou a rozmarínom.

Polejeme rastlinným olejom a premiešame.

 

 

Zemiaky vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

Po upečení servírujeme mäsové rolky so zemiakmi s trochou nasekanej petržlenovej vňate.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

https://youtu.be/WiOhqztrWsk

 

Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes