plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento recept na rýchle NEKYSNUTÉ koláčiky musí poznať každá žena: Sú také jemné, že sa rozplývajú na jazyku!

Pripravte si doma jemné, vzdušné a veľmi chutné sušienky.

Na prípravu týchto koláčikov budete potrebovať veľmi málo času a surovín.

 

 

Úžasný recept na jemné domáce koláčiky z nekysnutého cesta z portálu retete-usoare.

Potrebujeme:

(na 24 kusov)

2 vajcia

140 g masla

60 g kryštálového cukru (2,5 PL)

50 ml mlieka

15 g čerstvého droždia

380 g hladkej múky

štipku soli

vanilkový cukor

 

 

Postup:

Teplé mlieko nalejeme do misky.

Pridáme rozdrobené droždie a lyžičku cukru z celkového množstva.

 

 

Všetko spolu zmiešame a necháme 10 minút odstáť.

V samostatnej miske vyšľaháme zmäknuté maslo so zvyšným cukrom, soľou a vanilkovým cukrom.

 

 

Mixérom šľaháme na strednej rýchlosti 3-4 minúty, kým nezískame nadýchanú a homogénnu kompozíciu.

Potom postupne pridávame po jednom vajci izbovej teploty.

Dobre premiešame mixérom.

 

 

Pridáme kváskovú zmes.

A premiešame mixérom.

Potom postupne pridávame vopred preosiatu múku.

 

 

Cesto najprv vymiesime vareškou.

Potom ho miesime rukami, kým nebude mäkké a nelepivé.

 

 

Cesto rozvaľkáme pomocou valčeka na obdĺžnikovú plochu s hrúbkou asi 1 cm.

Povrch posypeme práškovým cukrom.

 

 

Cesto nakrájame krájačom na pizzu na obdĺžniky rovnakej veľkosti.

A poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Sušienky prekryjeme fóliou a necháme 15-20 minút odpočívať.

Potom ich pečieme 15 minút v rúre predhriatej na 180°C.

 

 

Po upečení necháme koláčiky vychladnúť a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes