plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento recept na cuketu je taký chutný, že ho môžem pripravovať takmer každý deň: Cuketa s ryžou!

Každý si zamiluje neuveriteľnú vôňu a chuť tejto zeleninovej dobroty.

Rýchla a lahodná vegetariánska večera, ktorej sa nedá odolať.

 

 

Fantastický recept na zeleninové fašírky z youtube kanála Frische Rezepte.

Potrebujeme:

3 cukety

1/2 červenej cibule

soľ

70 g parmezánu (1/2 šálky)

1 vajce

180 g ricotty, tvarohu alebo iného mäkkého syra (1 šálku)

140 g strúhanky (1 šálku)

jarnú cibuľku

mleté čierne korenie

olivový olej

100 g cestovín vermicelli (1/2 šálky)

400 g ryže (2 šálky)

1 PL masla

600 ml vody (3 šálky)

zeleninový alebo kurací vývar

 

 

Postup:

Z cukety odkrojíme koniec.

Nastrúhame na strúhadle a vložíme do misky.

 

 

Cibuľu prekrojíme na polovicu a nastrúhame na strúhadle.

Pridáme do misky s cuketou.

 

 

Osolíme, premiešame.

Necháme pôsobiť 15 minút.

Po uplynutí doby cez sitko precedíme šťavu zo zeleniny.

 

 

Odšťavenú zeleninu vložíme do čistej misky.

Pridáme vajce a ricottu.

 

 

Nasypeme strúhanku a nastrúhaný parmezán.

Cibuľku nakrájame na malé kolieska a pridáme do misky.

 

 

Pridáme čierne korenie a dobre premiešame.

Zo zmesi vytvarujeme guľky.

A poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Plech s fašírkami vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180°C 30 minút.

 

 

Na panvici rozotrieme olivový olej.

Pridáme cestoviny a počas miešania vysmažíme do zlatista.

 

 

Pridáme ryžu a zamiešame.

Potom pridáme maslo a miešame, kým sa nerozpustí.

 

 

Nalejeme vodu, pridáme vývar a dobre premiešame.

Prikryjeme pokrievkou.

A varíme na miernom ohni, kým sa všetka voda nevstrebe.

 

 

Chutné cuketové fašírky servírujeme s ryžou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes