plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento recept má pravdepodobne viac ako 100 rokov: Prečo dávam cesto do masla?

Famózne plnené slané rožky z úžasného cesta, aké ste ešte nejedli.

U nás sa toto jedlo stalo hitom hneď, ako som prvýkrát vyskúšal recept.

 

 

Vynikajúci recept na lahodné plnené rožky z youtube kanála Schnell Lecker Schön.

Potrebujeme:

800 g pšeničnej múky

1 ČL soli

600 ml vody

1 šálku rozpusteného masla (200 ml)

zväzok jarnej cibuľky

rastlinný olej

6-7 vajec

soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Do hlbokej misy preosejeme cez sito múku.

Pridáme lyžičku múky a dobre premiešame.

 

 

V múke v strede urobíme jamku, postupne pridávame vodu a premiešame.

Cesto dobre vymiesime rukami.

 

 

Potom ho preložíme na pomúčený stôl.

Aby sa cesto nelepilo, použijeme múku a rukami miesime.

 

 

Cesto miesime na stole, kým nebude hladké.

Potom ho preložíme do misy, prekryjeme fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť 10-20 minút.

 

 

Cesto rozdelíme na dve časti.

Potom ho rozvaľkáme a rozdelíme na 9-12 častí.

 

 

Z cesta ušúľame guľky a poukladáme ich vedľa seba.

Do sklenej formy nalejeme rozpustené maslo.

 

 

Cesto mierne postláčame v rukách a vložíme do masla.

Formu prekryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť hodinu.

 

 

Zväzok jarnej cibuľky nakrájame na drobno.

Cibuľu opražíme na naolejovanej panvici do mäkka.

 

 

Potom cibuľu preložíme do misky.

Pridáme nakrájané na tvrdo uvarené vajcia, soľ a korenie podľa chuti.

 

 

Cesto vyberieme na stôl, roztiahneme rukami a pridáme plnku.

Potom cesto prehneme cez plnku, po krajoch a nakoniec zrolujeme (viď video) a rolky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Plech vložíme do rúry a pečieme 30-35 minút pri teplote 200°C.

A môžeme servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes