Tento recept ma naučili v reštaurácii: Moja žena ma žiada, aby som ho pripravoval KAŽDÝ deň!

Tento lahodný a neodolateľný pokrm som pripravoval v nedeľu na obed a blízki doma ním boli učarovaní.

Zapekané bravčové plátky so zemiakmi a syrovou zmesou sú to najlepšou kombináciou.

 

 

Famózny recept na najjemnejšie zapekané bravčové mäso z youtube kanála UŽITOČNÉ a CHUTNÉ recepty.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kg bravčovej panenky

soľ

mleté čierne korenie

5 zemiakov

vodu

1 cibuľu

rastlinný olej

100 g syra

3 PL gréckeho jogurtu

2 PL majonézy

1 ČL francúzskej horčice

Na šalát:

1 uhorku

3 vajcia

petržlenovú vňať

hrsť olív

80 g konzervovanej kukurice

1 PL gréckeho jogurtu

1 ČL majonézy

soľ

Postup:

Bravčové mäso nakrájame na plátky.

Poukladáme ho na tvrdú podložku, prekryjeme fóliou a tĺčikom vyklepeme.

 

 

Plátky posypeme soľou a čiernym korením.

Mäso otočíme a celý proces zopakujeme.

 

 

Potom plátky prekryjeme fóliou a necháme 20 minút odstáť.

Umyté a ošúpané zemiaky nastrúhame, vložíme do misky a zalejeme vodou.

 

 

Zo zemiakov cez sitko scedíme  a potom ručne vytlačíme vodu.

Formu na pečenie vymastíme olejom a poukladáme zemiaky.

 

 

Na zemiaky poukladáme plátky cibule.

Posolíme a naukladáme vrstvu mäsa.

 

 

Do samostatnej misky pridáme nastrúhaný syr, jogurt, majonézu, horčicu a všetko spolu premiešame.

Mäso potrieme syrovou omáčkou.

 

 

Formu prekryjeme vlhkým pergamenom a alobalom.

Potom formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20 minút pri teplote 200°C.

 

 

Z uhorky odkrojíme konce, nakrájame na kocky a vložíme ju do misky.

Vajíčka uvarené na tvrdo ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a pridáme k uhorke.

 

 

Pridáme petržlenovú vňať, na kolieska nakrájané olivy a konzervovanú kukuricu.

Ďalej pridáme jogurt, majonézu, soľ a všetko dobre zamiešame.

Z mäsa odstránime papier a alobal a pečieme ďalších 20 minút.

Úžasne zapekané plátky so zemiakmi  servírujeme so šalátom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn