plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento recept ma naučil turecký kuchár: Zapekané fašírky s kapustou, ktorým nik neodolá!

Vynikajúci nápad na rýchly obed v podaní kombinácie kapusty a mletého mäsa.

Ak vás už nebavia klasické recepty, pripravte si túto očarujúcu pochúťku.

 

 

Netradičný recept z youtube kanála SAMIRA GOTOVIT na výnimočne chutné zapekané fašírky s kapustou.

Potrebujeme:

1 hlavu čerstvej kapusty

500 g mletého hovädzieho mäsa

1 cibuľu

kôpor

petržlenovú vňať

soľ

kurkumu

mletú papriku

mleté čierne korenie

koriander

rascu

100 g syra

Na omáčku:

3 PL kyslej smotany

1 papriku

kôpor

petržlenovú vňať

1 ČL paradajkovej pasty

soľ

Postup:

Kapustu nakrájame na hrubšie plátky.

Položíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Kapustu posolíme, posypeme mletou paprikou, čiernym korením.

Rukou rozotrieme.

Plátky otočíme a zopakujeme postup.

 

 

Do misy vložíme mäso a na kocky nakrájanú cibuľu.

Ďalej pridáme kurkumu, mletú papriku, čierne korenie a koriander.

 

 

Pridáme rascu, soľ, kôpor, petržlenovú vňať, lyžicou.

Potom rukou dôkladne premiešame.

Z mäsovej hmoty vytvarujeme malú placku, položíme na kapustu a roztiahneme ju po celej ploche.

 

 

Do misky pridáme smotanu, na malé kocky nakrájanú papriku, kôpor a petržlenovú vňať.

Ďalej pridáme soľ, pretlak a lyžicou dôkladne premiešame.

 

 

Lyžicou nanesieme omáčku na mäso.

Plech prekryjeme alobalom, vložíme do rúry a pečieme 40-45 minút pri teplote 200°C.

 

 

Po uplynutí doby odstránime alobal.

Mäso posypeme nastrúhaným syrom, plech vložíme späť do rúry a pečieme ďalších 10-15 minút.

 

 

Po upečení dochutíme vňaťou a môžeme servírovať.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Video návod:

 

https://youtu.be/de5sVJr051A

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes