Vynikajúci nápad na rýchly obed v podaní kombinácie kapusty a mletého mäsa.
Ak vás už nebavia klasické recepty, pripravte si túto očarujúcu pochúťku.
Netradičný recept z youtube kanála SAMIRA GOTOVIT na výnimočne chutné zapekané fašírky s kapustou.
Potrebujeme:
1 hlavu čerstvej kapusty
500 g mletého hovädzieho mäsa
1 cibuľu
kôpor
petržlenovú vňať
soľ
kurkumu
mletú papriku
mleté čierne korenie
koriander
rascu
100 g syra
Na omáčku:
3 PL kyslej smotany
1 papriku
kôpor
petržlenovú vňať
1 ČL paradajkovej pasty
soľ
Postup:
Kapustu nakrájame na hrubšie plátky.
Položíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
Kapustu posolíme, posypeme mletou paprikou, čiernym korením.
Rukou rozotrieme.
Plátky otočíme a zopakujeme postup.
Do misy vložíme mäso a na kocky nakrájanú cibuľu.
Ďalej pridáme kurkumu, mletú papriku, čierne korenie a koriander.
Pridáme rascu, soľ, kôpor, petržlenovú vňať, lyžicou.
Potom rukou dôkladne premiešame.
Z mäsovej hmoty vytvarujeme malú placku, položíme na kapustu a roztiahneme ju po celej ploche.
Do misky pridáme smotanu, na malé kocky nakrájanú papriku, kôpor a petržlenovú vňať.
Ďalej pridáme soľ, pretlak a lyžicou dôkladne premiešame.
Lyžicou nanesieme omáčku na mäso.
Plech prekryjeme alobalom, vložíme do rúry a pečieme 40-45 minút pri teplote 200°C.
Po uplynutí doby odstránime alobal.
Mäso posypeme nastrúhaným syrom, plech vložíme späť do rúry a pečieme ďalších 10-15 minút.
Po upečení dochutíme vňaťou a môžeme servírovať.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Video návod:
https://youtu.be/de5sVJr051A